Смачні хрусткі кабачки можна заготовити на зиму в домашніх умовах. Таке частування обов’язково здивує ваших домашніх і гостей. Беріть на замітку простий рецепт, який стане вашим коронним кулінарним виконанням.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 кг.
- Часник 1 шт.
- Кріп ½ пуч.
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Вода 8 ст.
- Оцет столовий 9% 100 гр.
Кроки
- Гарненько промиваємо кабачки і ріжемо їх рівними по товщині кружечками.
- Промиваємо і обшпарюємо банки. Занурюємо в них лавровий лист, кріп, шматочки часнику і горошини чорного перцю.
- Сюди ж щільно укладаємо кружечки кабачка.
- Для маринаду кип’ятимо воду і розчиняємо в ній сіль з цукром.
- Вимикаємо вогонь і відразу ж вливаємо оцет.
- Заливаємо заготовки гарячою рідиною. Переставляємо їх у велику каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо 10 хвилин.
- Закриваємо наповнені банки кришкою і даємо їм охолонути.
- Хрусткі кабачки на зиму готові! Можна забирати на зберігання.