Грибну ікру можна не тільки до картоплі подати, але і зробити з неї дуже смачні бутерброди або тости. Через лісові гриби аромат у закуски просто чарівний і він відмінно підігріває апетит.
Інгредієнти
Порції: –+
- Маслюки свіжі 1 кг.
- Рослинна олія 150 мл.
- Часник 1 головка
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Перець духмяний горошком 5 шт.
- Гвоздика 2 шт.
- Лист лавровий 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 800 гр.
- Сіль 1.5 ч. л.
Кроки
- Гриби очистіть, помийте і відваріть до готовності в підсоленій воді.
- Потім прокрутіть гриби через м’ясорубку.
- Цибулю очистіть, прокрутіть через м’ясорубку. Потім отриману масу викладіть на розігріту сковороду, смажте до випаровування рідини.
- Далі викладіть на сковороду гриби і тушкуйте протягом години.
- В ікру додайте сіль, перець і цукор, перемішайте.
- Далі видавіть через прес часник прямо в сковороду.
- На дно стерилізованих банок покладіть потроху лаврового листа, гвоздики і запашного перцю.
- Наповніть банки грибною ікрою і закрийте їх кришками. Після охолодження перемістіть закачування на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!