Сухофрукти незамінні в зимовий час. Найбільш популярними серед них вважають курагу, чорнослив, родзинки, яблука, груші, вишні та фініки. Великим попитом користуються різні ягоди (шипшина, горобина, журавлина, і т.д.) вони прекрасно зберігаються тривалий час, як раз завдяки тому, що абсолютно зневоднені. Добре висушені плоди незамінні в країнах з дуже холодним кліматом. У багатьох країнах люблять готувати страви із сухофруктів.
Що приготувати з сухофруктами
Особливо часто вони застосовуються в кухні східних країн. Проте рецепти із сухофруктів у великій кількості можна знайти в східноєвропейському регіоні. У кожній родині обов’язково є запас сухофруктів, які без труднощів можна купити в магазинах або привезти з далеких країн.
Особливо добре вони поєднуються з м’ясними стравами. Чого варта страва з індички з чорносливом, або курка, запечена з курагою? Із сухофруктів можна приготувати «вітамінну бомбу», якщо перекрутити курагу, родзинки і волоський горіх з додаванням травневого меду. Щоранку, з’їдаючи по чайній ложечці цієї суміші, Ви отримуєте заряд бадьорості на цілий день.
Про те, що можна приготувати з сухофруктів, ми поділимося з вами в нашій тематичній добірці. Читайте і дізнавайтеся нові рецепти, і ви побачите, що приготування сухофруктів в домашніх умовах — це дуже просто!
15 хв1
Чай з брусницею – це ароматний зігріваючий напій, який актуальний у будь-яку пору року. Приготувати такий яскравий чай зможе кожен у домашніх умовах. Для цього скористайтеся нашою кулінарною.
60 хв4
Поєднуючи разом ягоди, фрукти та йогурт, ми отримуємо не просто смачний, а ще й дуже корисний напій. Завдяки ягодам і фруктам він багатий на вітаміни і корисні мінерали,...
20 хв3
Родзинки та березовий сік – відмінна комбінація, яка використовується не тільки при приготуванні квасу, але й заготовок на зиму. Родзинки намагаємося вибирати якісні, чисті, які гарно
1 год 40 хв2
Цимес (Tzimmes) – традиційна страва ашкеназької ізраїльської кухні. Цимес є солодким рагом, приготованим з моркви, зазвичай з додаванням сухофруктів (чорнослив, курага або родзинки)
50 хв4
Скон (Scone) – традиційна страва англійської, ірландської та шотландської кухні. Скон є невеликою пишною, але щільною булочкою швидкого приготування з пшеничного або вівсяного борошна.
3 год 0 хв4
Салати з язиком виходять дуже ніжними та ситними. Хороший варіант для того, щоб урізноманітнити своє повсякденне меню.
5 год 30 хв4
Фейжоада (Feijoada) – традиційна бразильська страва, що корінням йде в колоніальні часи. Згідно з однією з версій, винахід фейжоади – справа рук бразильських рабів, які експериментували із залишками їжі.
15 хв1
Фарофа – смажена мука маніоки (можна замінити манкою). Цю ситну страву можна знайти в багатьох закладах, де її подають як додаткову або навіть основну.
1 год 30 хв6
Щоб приготувати плов по-азербайджанськи, забудьте всі відомі вам способи приготування даної страви з азіатської кухні. Ми сьогодні готуватимемо плов по-новому. А саме: рис варитимемо
60 хв8
Фануропіта (Fanourópita / φανουρόπιτα) – традиційна страва грецької кухні. Фануропіта являє собою кекс, який завжди містить сім, дев’ять або одинадцять інгредієнтів, залежно від
24 год 0 хв4
Домашній квас як із бочки смачний! Звичайний вуличний квас готується зазвичай із цикорію. У нашому рецепті вам пропонується інший спосіб приготування домашнього квасу, який набагато
60 хв1
Салат із грибами, куркою та чорносливом – дуже смачна закуска, яку зазвичай готують шарами. Салат ще дуже часто називають «Святковим», за його оригінальний склад та неординарні смакові поєднання.
72 год 0 хв6
Цей квас мені дуже нагадує той, який готувала моя бабуся. Він виходить солодким, з легкою кислинкою, дуже ароматний та смачний. У літню спеку він добре вгамовує спрагу і...
72 год 0 хв2
З багатьох способів приготування квасу в домашніх умовах в окрему групу виділяються рецепти на основі хліба. Даний рецепт розглядає приготування квасу з хліба та родзинок без використання дріжджів.
20 год 0 хв2
На приготування гарбузового варення з курагою знадобиться чимало часу, оскільки рецепт вимагає варіння інгредієнтів кілька разів. Зате потім ви отримаєте гарний густий десерт із форменими
40 хв2
У салатницю відправляється нарізані селера і яблука. Потім вони заливаються лимонним соком і все перемішується. Далі туди додається промиі родзинки, подрібнені волоські горіхи, все
6 год 45 хв1
Узвар з наших традиційних сухофруктів і підсолоджений медом, буде у вас корисним і тонізуючим напоєм до будь-якого столу, а готується він просто. Сухофрукти, на відміну від компоту, кілька.
12 год 20 хв2
Прянощі надають узвару чудовий і незвичайний аромат, а варіант узвару з прянощами відмінно доповнить будь-який стіл. Для такого узвару потрібно брати набір сухофруктів не менше 4-5 видів.
55 хв2
Пшонка на молоці – чудова, смачна і дуже корисна каша. А якщо додати в неї вимочені в чаї родзинки і корицю, то виходить вельми незвичайне, але від того...
10 год 10 хв3
Узвар з чорносливом, доповнений іншими сухофруктами, може бути альтернативою сучасним енергетикам, фрешам і коктейлям, а таку насичену смакову комбінацію зі свіжих фруктів отримати неможливо.