Варіант запікання картоплі часточками з майонезом дозволяє господині швидко і без особливих витрат приготувати вдалий і смачний гарнір до будь-якої страви. Майонез робить картоплю більш соковитою і насичує смак страви. У цьому рецепті доповнимо майонез часником і кропом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 10 шт.
- Майонез столовий молочний 5 ст. л.
- Часник 5 зубців
- Сіль за смаком
- Кріп 1 ст. л.
- Спеції та Приправи за смаком
- Рослинна олія для змазування
Кроки
- Обрана для запікання картопля очищається від шкірки, промивається під проточною водою і нарізається поздовжніми часточками.
- Очищаються від лушпиння часникові часточки і подрібнюються на часничниці. В окремій піалі змішуються 5 ст. ложок хорошого майонезу з подрібненим часником.
- Картопляна нарізка перекладається в глибокий посуд і до неї додається майонезно-часникова суміш. Потім ці інгредієнти добре перемішуються, щоб часточки були покриті сумішшю з усіх боків.
- Форма для випічки застеляється шматком фольги і змащується невеликою кількістю рослинної олії. У форму рівним шаром викладаються картопляні часточки в майонезі, і все рівномірно посипається кропом.
- Духовка заздалегідь розігрівається до 200 градусів. Запікаються часточки протягом 30 хвилин, і до рум’яної скоринки на поверхні.
Приготоване блюдо подається до столу гарячим. Приємного апетиту!