Картопля часточками з майонезом в духовці

Картопля часточками з майонезом в духовці

Варіант запікання картоплі часточками з майонезом дозволяє господині швидко і без особливих витрат приготувати вдалий і смачний гарнір до будь-якої страви. Майонез робить картоплю більш соковитою і насичує смак страви. У цьому рецепті доповнимо майонез часником і кропом.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Обрана для запікання картопля очищається від шкірки, промивається під проточною водою і нарізається поздовжніми часточками.
  • Очищаються від лушпиння часникові часточки і подрібнюються на часничниці. В окремій піалі змішуються 5 ст. ложок хорошого майонезу з подрібненим часником.
  • Картопляна нарізка перекладається в глибокий посуд і до неї додається майонезно-часникова суміш. Потім ці інгредієнти добре перемішуються, щоб часточки були покриті сумішшю з усіх боків.
  • Форма для випічки застеляється шматком фольги і змащується невеликою кількістю рослинної олії. У форму рівним шаром викладаються картопляні часточки в майонезі, і все рівномірно посипається кропом.
  • Духовка заздалегідь розігрівається до 200 градусів. Запікаються часточки протягом 30 хвилин, і до рум’яної скоринки на поверхні.

Приготоване блюдо подається до столу гарячим. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь