Класичні голубці з молодої капусти в каструлі

Класичні голубці з молодої капусти в каструлі

Голубці зі свіжої капусти – смачне рішення для сімейного обіду або вечері. Їх приготування займе чимало часу, але зате результат порадує всіх без винятку. Подавати їх слід зі сметаною і хлібом.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 30 хвДрук
  • Помідор опустіть на 1-2 хвилини в киплячу воду, потім перекладіть в крижану, після цього зніміть з нього шкірку і наріжте кубиками середнього розміру. Рис попередньо відваріть до готовності, м’ясо прокрутіть через м’ясорубку.
  • Цибулю і болгарський перець наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, часник наріжте дуже дрібно. У великій каструлі розігрійте олію, обсмажте на ній цибулю і часник до м’якості. Потім додайте моркву і болгарський перець, продовжуйте смажити 7-10 хвилин. Після цього додайте помідори і тушкуйте овочі на повільному вогні 30 хвилин, в кінці посоліть і приправте.
  • Для фаршу дрібно наріжте цибулю, також додайте до м’яса подрібнену зелень і рис. Посоліть і приправте за смаком, добре перемішайте.
  • Качан капусти покладіть в каструлю, залийте його киплячою водою і проваріть 3-5 хвилин, поки верхні листки не стануть м’якими. Перекладіть капусту на друшляк, листя надріжте біля основи і зніміть їх з качана. При необхідності повторіть процедуру з варінням кілька разів.
  • Капустяний лист покладіть на обробну дошку, зріжте товсту частину в тому місці, де він кріпився до качана. Покладіть на лист начинку з фаршу і загорніть краї листа в форму конверта. Так зробіть з усіма капустяними листами і начинкою.
  • Викладіть заготовки голубців в каструлю з соусом. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте голубці до готовності 20-30 хвилин.
  • Подавайте голубці разом з соусом, в якому вони тушилися, і сметаною.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь