Класичний Французький цибульний суп з білим вином і сиром
Якщо ви ніколи не пробували справжній Французький цибулевий суп, зупиніться на цьому рецепті. Ароматний, ситний, просто неймовірно смачний – він сподобається навіть тому, хто скептично ставиться до цибулі. Прозорий бульйон і розплавлений сир, який буде злегка тягнутися за ложкою.
З сирів якнайкраще підходять Чеддер, Моцарелла або Цезар. Беріть їх по 250 грам. Чеддер володіє яскравим смаком і насиченим кольором, Моцарелла – більш полегшений варіант. До того ж вона шикарно плавиться. Цезар же відмінно доповнює цей дует. Якщо хочете більш пісний суп, то варити його можна на овочевому бульйоні. Що стосується часу приготування, то оптимально – 1 година. 1.5 години – ще краще. Далі буде тільки смачніше. Коли відправите суп з сиром в духовку, обов’язково вниз поставте деко або піднос, так як сир почне плавитися і буде капати.
- Вода 3 л.
- Яловичі ребра 1.5 кг.
- Сир 600 гр.
- Масло вершкове 60 гр.
- Чебрень 3 гр.
- Перець чорний горошок 12 шт.
- Цибуля ріпчаста 7-9 шт.
- Запашний перець горшком 7 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Морква 2 шт.
- Багет французький 1 шт.
- Біле сухе вино 250 мл.
- Сіль 1 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Очистіть моркву.
- У каструлю налийте 3 літри води. Опустіть туди яловичі ребра, 2 морквини і 1 цибулину – вона повинна бути прямо в шкірці – це потрібно для кольору.
- У процесі варіння обов’язково знімайте пінку-бульйон повинен бути прозорим.
- Коли бульйон почне кипіти, і ви зніміть всю пінку, можна додати спеції і половину столової ложки солі.
- Очистіть цибулю і наріжте його половинками кілець – У вас повинно вийти багато цибулі.
- У каструлі розтопіть вершкове масло, а потім викладіть туди цибулю. Обсмажуйте, постійно помішуючи – дуже важливо, щоб вона не пригоріла.
- Очистіть часничок і дрібно порубайте.
- Тепер відправте часник до цибулі, перемішайте і зменшіть вогонь. На цьому етапі ви повинні помітити, що текстура цибулі стає кремоподібною.
- Тепер влийте вино, перемішайте і продовжите готувати. Незабаром вино має випаруватися.
- Коли його не залишиться, влийте весь бульйон – він на цей момент повинен готуватися вже близько 1 години. Продовжіть варити суп.
- На крупній тертці натріть сир. Багет наріжте невеликими шматками.
- Суп підсолити ще трошки і трохи поваріть.
- Готовий суп розлийте по глиняним горщикам, заповнивши їх на 2/3. На суп викладіть злегка підсушений на сковороді багет, а зверху посипте сиром.
- Надішліть цибульний суп в горщиках в духовку на 180 градусів на 15 хвилин. Подавайте гарячим, поки сир тягнеться, а аромат незрівнянний.