Класичний Французький цибулевий суп з білим вином і сиром

Класичний Французький цибулевий суп з білим вином і сиром
Час приготування: 1 год 10 хв

Класичний Французький цибульний суп з білим вином і сиром
Якщо ви ніколи не пробували справжній Французький цибулевий суп, зупиніться на цьому рецепті. Ароматний, ситний, просто неймовірно смачний – він сподобається навіть тому, хто скептично ставиться до цибулі. Прозорий бульйон і розплавлений сир, який буде злегка тягнутися за ложкою.

З сирів якнайкраще підходять Чеддер, Моцарелла або Цезар. Беріть їх по 250 грам. Чеддер володіє яскравим смаком і насиченим кольором, Моцарелла – більш полегшений варіант. До того ж вона шикарно плавиться. Цезар же відмінно доповнює цей дует. Якщо хочете більш пісний суп, то варити його можна на овочевому бульйоні. Що стосується часу приготування, то оптимально – 1 година. 1.5 години – ще краще. Далі буде тільки смачніше. Коли відправите суп з сиром в духовку, обов’язково вниз поставте деко або піднос, так як сир почне плавитися і буде капати.

Інгредієнти
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Очистіть моркву.
  • У каструлю налийте 3 літри води. Опустіть туди яловичі ребра, 2 морквини і 1 цибулину – вона повинна бути прямо в шкірці – це потрібно для кольору.
  • У процесі варіння обов’язково знімайте пінку-бульйон повинен бути прозорим.
  • Коли бульйон почне кипіти, і ви зніміть всю пінку, можна додати спеції і половину столової ложки солі.
  • Очистіть цибулю і наріжте його половинками кілець – У вас повинно вийти багато цибулі.
  • У каструлі розтопіть вершкове масло, а потім викладіть туди цибулю. Обсмажуйте, постійно помішуючи – дуже важливо, щоб вона не пригоріла.
  • Очистіть часничок і дрібно порубайте.
  • Тепер відправте часник до цибулі, перемішайте і зменшіть вогонь. На цьому етапі ви повинні помітити, що текстура цибулі стає кремоподібною.
  • Тепер влийте вино, перемішайте і продовжите готувати. Незабаром вино має випаруватися.
  • Коли його не залишиться, влийте весь бульйон – він на цей момент повинен готуватися вже близько 1 години. Продовжіть варити суп.
  • На крупній тертці натріть сир. Багет наріжте невеликими шматками.
  • Суп підсолити ще трошки і трохи поваріть.
  • Готовий суп розлийте по глиняним горщикам, заповнивши їх на 2/3. На суп викладіть злегка підсушений на сковороді багет, а зверху посипте сиром.
  • Надішліть цибульний суп в горщиках в духовку на 180 градусів на 15 хвилин. Подавайте гарячим, поки сир тягнеться, а аромат незрівнянний.
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь