Заготівля лечо з баклажанами та перцем стає все більш популярною, з’являються різні варіанти його приготування. У цьому рецепті вам пропонується приготувати баклажани з болгарським перцем, хоча кількість та склад інгредієнтів можете змінювати на свій смак. Важливо, щоб овочі у цій заготовці були нарізані великими шматочками. При тушкуванні вони збережуть свою форму і зроблять лечо яскравим, красивим та смачним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 1 кг.
- Цибуля ріпчаста ½ кг.
- Перець солодкий 5 шт.
- Помідор ½ кг.
- Часник 6 зуб.
- Рослинна олія 100 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Паприка за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 56 ккал
Білки: 1.2 г
Жири: 2.8 г
Вуглеводи: 6.7 г
Кроки
- риступимо до готування лечо з баклажанами та перцем. Баклажани добре помийте, наріжте на великі шматочки і помістіть в окремий посуд. Потім посипте їх сіллю, перемішайте та залиште на 20 хвилин.
- Почистіть цибулини та зубки часнику.
- Цибулю наріжте на півкільця, а часник на платівки.
- У каструлі з товстим дном розігрійте олію і обсмажте в ній нарізані цибулю та часник до прозорості.
- Помідори обшпарити окропом, потім холодною водою і очистити від шкірки. Перекладіть їх до обсмаженої цибулі.
- Потім помідори розімніть вилкою або картопляним товкачем.
- Солодкий перець помийте, видаліть плодоніжки та насіння з перегородками і наріжте його на великі шматочки.
- Перекладіть перець у каструлю.
- Потім покладіть у каструлю шматочки баклажанів. Посипте овочі паприкою та чорним перцем і додайте цукор, сіль та олію.
- Овочеву суміш перемішайте. Каструлю з овочами помістіть на вогонь і тушкуйте лечо протягом однієї години, не закриваючи каструлю кришкою. Лічо періодично помішуйте.
- Гаряче лечо розкладіть у стерильні баночки.
- Потім баночки закатайте кришками прокип’яченими, переверніть і накрийте теплим покривалом. Охолоджене лечо з баклажанами і перцем перенесіть у місце зберігання зимових заготовок.
Їжте на здоров “я!