Це просто неймовірно легкий в приготуванні рецептик паски. По суті, він не особливо відрізняється за складністю від тієї ж шарлотки або будь-якого іншого подібного пирога. При цьому виходить легким, повітряним, дуже ароматним, з явною цитрусовою ноткою.
Важливо: всі продукти повинні бути кімнатної температури. При бажанні можна замінити цукати будь-якими сухофруктами, родзинками, курагою. Якщо хочеться більш традиційний варіант паски, то замість соку візьміть молочко.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Цукати 150 гр.
- Сметана 20% 100 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Апельсин сік 100 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Крохмаль картопляний 2 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сода 1 ч. л.
- Сіль 1 щіп.
- Для глазурі
- Цукрова пудра 150 гр.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Лимон сік 2 ст. л.
- Крохмаль картопляний 1 ст. л.
Кроки
- У глибоку тару відправте яйця і цукор, а так само ванільний цукор. Змішайте міксером до розчинення цукру.
- Тепер до яєчної суміші додайте розтоплене вершкове масло, сметану і апельсиновий сік. Перемішайте ложечкою або віночком.
- Окремо з’єднайте сухі інгредієнти – борошно, крохмаль, сіль, соду і розпушувач. Не забудьте пропустити через сито. Перемішайте.
- Поступово введіть суху суміш в рідку, постійно розмішуючи. Тепер додайте цукати і знову все змішайте. Залиште в спокої тісто хвилиночок на 5.
- Перекладіть тісто у форми для запікання – заповніть кожну наполовину.
- При 180 градусах випікайте 50-60 хвилин. Зараз можна зробити глазур. Для цього з’єднайте всі потрібні продукти і збийте міксером до побіління.
- Полийте глазур’ю повністю остиглі пасочки. При бажанні додатково прикрасьте.