Ледачі голубці з ячною крупою

Ледачі голубці з ячною крупою

Не можу назвати себе працьовитою господинею. Якби не діти, прибиралася б в будинку раз на місяць. Не те що я заради них прибираю, просто вони мені ще й допомагають. Те ж стосується і готування. Пам’ятаю, скільки сил мама вклала в те, щоб навчити мене готувати голубці. А через 15 років я ставлю їй на стіл ледачі голубці з ячкой.

Повірте, більш просте основне блюдо ви не знайдете ні в одній кулінарній книзі. А рецепт підгледіла у одногрупниці, коли ми ще разом жили в гуртожитку. Ледачі голубці Олечка тоді готувала на сковороді (духовки не було). А я сьогодні запікаю їх в духовці під тим же соусом.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Ячну крупу промийте, залийте водою в співвідношенні 1 до 3. Доведіть до кипіння і посоліть її. Варіть кашу хвилин 7-10. Потім відцідити воду. Дайте яєчку охолонути.
  • Капусту наріжте дрібними шматочками. Посоліть і промніть її руками. У глибокій мисці змішайте фарш з кашею і капустою. До них додайте подрібнені цибулю і часник.
  • Туди ж відправте рубану зелень, яйце, сіль з перцем і спеції за смаком. Перемішайте фарш. Мокрими руками сформуйте з них котлетки. Викладіть їх у форму, змащену олією.
  • Тепер приготуйте соус. Нежирну сметану змішайте з томатною пастою. До них додайте сіль і перець за смаком. Залийте інгредієнти гарячою водою і перемішайте.
  • Таким соусом залийте голубці. Закрийте форму фольгою. Готуйте страву в розігрітій до 190-200 градусів духовці 30 хвилин. Потім приберіть фольгу. Готуйте ще хвилин 15.

Подавайте ледачі голубці в соусі до столу гарячими. Багато господинь до заливання додають ще й овочі: моркву, цибулю, солодкий перець кубиками. Але, повірте, і без них блюдо виходить досить ситним і соковитим. Пробуйте і діліться з нами враженнями!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь