Хочу порекомендувати вам ідеальний рецепт лінивих голубців без яєць. Простий рецепт стане улюбленцем серед тих, хто обмежений у часі для приготування їжі. Голубці виходять соковитими та ніжними за рахунок пекінської капусти. Обов’язково приготуйте та не пошкодуєте!
Як почати готувати ледачі голубці без яєць
Інгредієнти
Порції: –+
- Курячий фарш 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 200 гр.
- Морква 250 гр.
- Рис білий 1 ст.
- Томатна паста 180 гр.
- Вода 300 мл.
- Цукор-пісок 10 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сметана 20% 250 гр.
- Капуста пекінська 1 шт.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Цибулю і моркву очистіть. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Сковороду добре розігрійте, налийте трохи олії і обсмажте до м’якості овочі. Додайте воду та томатну пасту.
- Посоліть і поперчіть, додайте цукровий пісок. Добре перемішайте та доведіть до кипіння. Затушувати протягом п’яти хвилин.
- Вийде густий овочевий соус.
- Рис відваріть до напівготовності у великій кількості води і процідіть через сито або друшляк. Якщо у вас немає готового фаршу – пропустіть куряче м’ясо через м’ясорубку, промивши і просушивши його. Пекінську капусту розділіть на листочки, добре промийте і дайте обсохнути, виріжте товсту частину.
- Візьміть глибоку форму для запікання або деко, змастіть невеликою кількістю рослинної олії і покладіть на дно капустяне листя.
- Фарш добре перемішайте з рисом та соусом, додайте спеції та приправи, ще раз перемішайте. Викладіть на капустяне листя половину фаршу і рівномірно розподіліть.
- Застеліть капустяним листям і викладіть другу частину фаршу.
- Фарш застеліть капустяним листям, густо змастіть сметаною і закрийте фольгою.
- Духовку розігрійте, поставте форму для запікання і готуйте 40 хвилин при температурі 180 градусів. За 10 хвилин до закінчення готування зніміть фольгу та запікайте без фольги.
Готові ліниві голубці без яєць подавайте порційно, прикрасивши свіжою зеленню.
Смачного!