Час сьогодні — справжня розкіш. Дедалі менше годин хочеться проводити біля каструль, дедалі більше — з рідними, на природі чи за улюбленою справою. Пам’ятаю, як батьки вбивали чи не цілий день за приготуванням своєї улюбленої страви — голубців з рисом і м’ясом.
Я ж прагну спростити всі кухонні процеси, не втративши при цьому якості і подачі їжі. Тому поділюся з вами рецептом усім відомої страви у нетрадиційному виконанні. За смаком ліниві голубці в духовці нічим не поступаються звичайним, зате витратите на все про все не більше години.
Поради з приготування лінивих голубців
Капуста для страви підходить будь-яка, адже листя ми додаємо в саму начинку, а не загортаємо її. Пропоную брати маленьку голівку, тоді достатньо половинки. Від сорту капусти також залежить час тушкування. Якщо вона молода, то буде готова миттєво. Капуста ж пізніх сортів потребує більш тривалого приготування. Зніміть пробу в процесі готування і тоді визначайте для себе орієнтовний час.
- Капуста білокачанна 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Олія соняшникова 30 гр.
- Часник 2 зубці
- Коріандр 1 щіпка
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Свинячий фарш 500 гр.
- Сметана 30% 5 ст. л.
- Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками, морквину натріть на тертці: одна половина для голубців, інша – для соусу.
- Обсмажте овочі для голубців до готовності.
- Додайте дрібно і тонко нашатковану капусту, загасіть до готовності протягом 20 хвилин. Поперчіть, додайте коріандр.
- У фарш додайте цибулю з морквою, перемішайте і посоліть за смаком.
- Потім додайте тертий часник, перемішайте до однорідності. Сформуйте котлети та обсмажте на великому вогні пару хвилин із кожного боку до рум’яності.
- Потушіть цибулю і моркву, додайте пюре з томатів, посоліть і поперчіть. Додайте трохи цукру, щоб томат не сильно кислив.
- Влийте сметану, перемішайте і тушкуйте пару хвилин.
- Викладіть заготовки у форму, зверху поливши соусом зі сметаною.
- Поставте випікатися при 190 градусах близько 35 хвилин. Однак час залежить від особливостей вашої духовки.
Готову гарячу страву подавайте з різними гарнірами. Дуже смачно виходить з картопляним пюре, нешліфованим рисом або просто з овочевим салатом.