Люля-кебаб – найсмачніша страва для приготування на мангалі та відмінна альтернатива шашликам. Готується він з м’яса з додаванням спецій та цибулі. Традиційний рецепт передбачає використання баранини, але за її відсутністю підійде свинина.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Цибуля зелена 5 пір’я
- Лимон ½ шт.
- Оцтова есенція за смаком
- Сіль за смаком
- Коріандр за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Зіра за смаком
Кроки
- Почнемо готувати люля-кебаб на мангалі зі свинини. Свинину промийте під проточною водою, промокніть паперовими рушниками, щоб забрати зайву рідину. М’ясо дрібно наріжте ножем чи пропустіть через м’ясорубку.
- Цибулю очистіть від лушпиння, помийте і наріжте. Якщо цибуля проросла, тоді зелень також наріжте. Подрібніть зелені стебла та цибулини у блендері.
- Подрібнену цибулю перекладіть у миску, додайте спеції, сіль та сік половини лимона, перемішайте та додайте масу до фаршу. Ретельно перемішайте фарш, він повинен бути в’язким і щільним, щоб добре триматися на шампурі. Коли фарш буде ретельно вимішаний, поставте його на 30-40 хвилин у холодильник.
- Дістаньте фарш із холодильника, вологими руками наліпіть фарш на шампури, формуючи ковбаски по 10-12 сантиметрів. Розташуйте шампури на мангалі над вугіллям, що добре прогоріло. Смажте люля-кебаб до золотистого кольору, періодично повертайте шампури.
Гарячий люля-кебаб подавайте на стіл зі свіжими овочами.
Смачного!