Люля-кебаб на мангалі з свинини

Люля-кебаб – найсмачніша страва для приготування на мангалі та відмінна альтернатива шашликам. Готується він з м’яса з додаванням спецій та цибулі. Традиційний рецепт передбачає використання баранини, але за її відсутністю підійде свинина.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Почнемо готувати люля-кебаб на мангалі зі свинини. Свинину промийте під проточною водою, промокніть паперовими рушниками, щоб забрати зайву рідину. М’ясо дрібно наріжте ножем чи пропустіть через м’ясорубку.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, помийте і наріжте. Якщо цибуля проросла, тоді зелень також наріжте. Подрібніть зелені стебла та цибулини у блендері.
  • Подрібнену цибулю перекладіть у миску, додайте спеції, сіль та сік половини лимона, перемішайте та додайте масу до фаршу. Ретельно перемішайте фарш, він повинен бути в’язким і щільним, щоб добре триматися на шампурі. Коли фарш буде ретельно вимішаний, поставте його на 30-40 хвилин у холодильник.
  • Дістаньте фарш із холодильника, вологими руками наліпіть фарш на шампури, формуючи ковбаски по 10-12 сантиметрів. Розташуйте шампури на мангалі над вугіллям, що добре прогоріло. Смажте люля-кебаб до золотистого кольору, періодично повертайте шампури.

Гарячий люля-кебаб подавайте на стіл зі свіжими овочами.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь