Люля-кебаб прийшов до нас із Близького Сходу, «кебаб» перекладається як «смажене м’ясо». Ця страва підійде для сезону барбекю і не лише. Найкраще вийде люля-кебаб із філе, порубаного ножем, у крайньому випадку використовуйте фарш.
Як почати готувати люля-кебаб з індички на мангалі
Інгредієнти
Порції: –+
- Філе індички 1.2 кг.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 головки
- Сіль за смаком
- Аджика 2 ч. л.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
Кроки
- М’ясо індички дрібно наріжте ножем або пропустіть через м’ясорубку з великими гратами.
- Додайте сіль, спеції за смаком, олію. Окремо збийте білок із цукром і додайте до м’яса. Всипте борошно і перемішайте фарш.
- Руки змочіть холодною водою. Сформуйте з фаршу люля, викладіть їх на решітку або нанизайте на шампури. Покладіть грати або шампури з люля-кебабом над гарячим вугіллям. Смажте з двох боків до готовності.
Готове м’ясо викладіть на блюдо, подавайте зі свіжими овочами та соусами. Смачного!