Цей торт просто незрівнянний. Поєднання макових коржів і вершкового кавового крему – це щось. Коли я його їм, одночасно згадую тірамісу і мамин маковий бісквіт. Коротше, зупинитися неможливо, і поїдання цього торта загрожує важкими зайвими кілограмами.
Торт по розкладці з рецепта виходить досить великим. Якщо ви плануєте приготувати його на сім’ю з 4 осіб, має сенс зменшити кількість інгредієнтів і діаметр торта. Перерахунок зробити легко – просто клікніть на розмір форми над інгредієнтами, і ведіть потрібне значення.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- Мак 300 грам
- Куряче яйце 7 шт.
- Цукор-пісок 300 грам
- Борошно пшеничне 70 грам
- Розпушувач 1 ч. л.
- Крем
- Сир Маскарпоне 500 грам
- Кава розчинна 2 ч. л.
- Вершки згущені з цукром 150 мл.
- Цукрова пудра 100 грам
- Какао 1 ст. л.
Кроки
- Готуємо бісквіт. Мак запарюємо окропом і залишаємо на 15 хвилин.
- Зливаємо воду. Мак пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою один раз або через звичайну решітку тричі.
- Жовтки збиваємо з половиною цукру.
- Додаємо мелений мак і перемішуємо. Вводимо просіяне з розпушувачем борошно і ванільний цукор, знову акуратно перемішуємо.
- Білки вбиваємо з другою половиною цукру до середніх піків.
- Додаємо в маковий мусу чверть білка і акуратно перемішуємо. З’єднуємо з маковою масою залишився збитий білок і акуратно перемішуємо лопаткою рухами від низу до верху.
- Перекладаємо в форму. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці до готовності близько 35-40 хвилин (для форми меншого діаметру час буде трохи менше). Охолоджуємо в формі, потім виймаємо і розрізаємо на 3 коржа.
- Готуємо крем. Каву розтираємо в порошок і додаємо до маскарпоне кімнатної температури. Збиваємо міксером до однорідного стану. Додаємо охолоджені вершки і ще раз збиваємо. В кінці додаємо цукрову пудру.
- Прослоюємо коржі кремом. Зверху посипаємо торт какао.
Подаємо!