Цей варіант відноситься до класичних, оскільки використовується вода. На основі якої робиться сольовий розчин. Виходить теж чудово, червона рибка просалюэться рівномірно і непотрібно її перевертати протягом доби.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кета 1 шт.
- На 1 літр:
- Сіль кухонна 4 ст.л.
- Цукор-пісок 4 ст.л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
Кроки
- Для початку необхідно приготувати маринад (розсіл) для кети. Для цього візьміть пару листів лаврового листа, суміш перців (горошком), 4 ст.л солі на 1 літр води і цукровий пісок 4 ст. л. залийте окропом і дайте рідині охолонути.
- Обробити ось на такі шматки рибу. Видаліть всі непотрібності з черевця, розпатрати його, зріжте плавники і голову. Тушку попередньо обмийте у воді і почистіть ножем. Пройдіться сухими паперовими рушниками.
- Всі підготовлені шматочки кети помістіть в скляну банку і залийте розсолом, який повинен бути вже теплим. Закрийте звичайною металевою кришкою під загортання.
- Виставите банку в прохолодне місце як мінімум на одну добу. Ну а після дегустуйте, смачного!