Сьогоднішній рецепт ідеальний для тих любителів східної кухні, у яких немає ні спеціальної мантоварки, ні пароварки. Ми розповімо, як приготувати соковиті і ароматні манти на звичайній сковороді.
Смак у такої страви виходить просто приголомшливий! Ситні манти з фаршем і картоплею відмінно підійдуть як для обіду, так і для вечері і порадують всю сім’ю. Обов’язково спробуйте.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 370 гр.
- Вода 150 мл.
- Картопля 3 шт.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Фарш із яловичини 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль 1.5 ч. л.
Кроки
- Розбийте яйце в глибоку миску. Туди ж влийте теплу воду і соняшникову олію. Додайте 0,5 ч. л. солі і злегка збийте все віночком.
- У 2-3 прийоми додайте просіяне борошно. Замішуйте тісто руками 3-4 хвилини, поки воно не стане м’яким і еластичним. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште його на 30 хвилин.
- Для начинки змішайте в глибокій мисці фарш, сіль, а також цибулю і картоплю, нарізані дрібними кубиками. Додайте перець і ретельно все перемішайте.
- Готове тісто розділіть на 16 рівних частин. Кожну з них розкачайте до товщини 1-2 мм.на кожен шматочок тіста використовуйте приблизно 1 столову ложку з гіркою начинки. Виліпити манти зручним для вас способом.
- Викладіть сформовані манти в глибоку сковороду. За бажанням під них можна викласти картоплю, нарізану тонкими кружечками.
- Залийте манти склянкою води. Вони повинні бути покриті наполовину. Накрийте сковороду кришкою і готуйте на сильному вогні. Коли вода почне закипати, зменшіть вогонь до мінімального. Тушкуйте манти таким чином півгодини.
Готову страву найкраще подавати зі сметаною або розтопленим вершковим маслом. Виходить ситно, соковито і смачно. І, як бачите, ніяка пароварка для цього не потрібна.