Манти на сковороді

Манти на сковороді

Сьогоднішній рецепт ідеальний для тих любителів східної кухні, у яких немає ні спеціальної мантоварки, ні пароварки. Ми розповімо, як приготувати соковиті і ароматні манти на звичайній сковороді.

Смак у такої страви виходить просто приголомшливий! Ситні манти з фаршем і картоплею відмінно підійдуть як для обіду, так і для вечері і порадують всю сім’ю. Обов’язково спробуйте.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
45 хвДрук
  • Розбийте яйце в глибоку миску. Туди ж влийте теплу воду і соняшникову олію. Додайте 0,5 ч. л. солі і злегка збийте все віночком.
  • У 2-3 прийоми додайте просіяне борошно. Замішуйте тісто руками 3-4 хвилини, поки воно не стане м’яким і еластичним. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште його на 30 хвилин.
  • Для начинки змішайте в глибокій мисці фарш, сіль, а також цибулю і картоплю, нарізані дрібними кубиками. Додайте перець і ретельно все перемішайте.
  • Готове тісто розділіть на 16 рівних частин. Кожну з них розкачайте до товщини 1-2 мм.на кожен шматочок тіста використовуйте приблизно 1 столову ложку з гіркою начинки. Виліпити манти зручним для вас способом.
  • Викладіть сформовані манти в глибоку сковороду. За бажанням під них можна викласти картоплю, нарізану тонкими кружечками.
  • Залийте манти склянкою води. Вони повинні бути покриті наполовину. Накрийте сковороду кришкою і готуйте на сильному вогні. Коли вода почне закипати, зменшіть вогонь до мінімального. Тушкуйте манти таким чином півгодини.

Готову страву найкраще подавати зі сметаною або розтопленим вершковим маслом. Виходить ситно, соковито і смачно. І, як бачите, ніяка пароварка для цього не потрібна.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь