Кабачки на зиму — це завжди смачне і оригінальне частування. А ще їх можна заготовити за особливим рецептом, завдяки якому смак овоча буде нагадувати гриби. Беріть на замітку яскраву ідею і здивуєте своїх рідних!
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1.5 кг.
- Часник 4 зуб.
- Кріп 1 пучок
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ст. л.
- Рослинна олія 100 мл.
Кроки
- Старанно промиваємо кабачки і зелень.
- Далі головний інгредієнт обробляємо на рівні за розміром кубики.
- Ножем подрібнюємо зелень.
- Очищаємо зубчики часнику і нарізаємо їх.
- З’єднуємо всі інгредієнти в одному посуді і додаємо до них сіль.
- Слідом відправляємо чорний мелений перець.
- Після і дві ложки цукру.
- Заливаємо вміст оцтом.
- Далі заправляємо рослинною олією.
- Вимішуємо масу і залишаємо її на три години при кімнатній температурі.
- Розподіляємо заготовку по промитим і ошпареним банкам.
- Закриваємо наповнену тару кришками.
- Стерилізуємо у великій каструлі з киплячою водою близько 40 хвилин. На дно попередньо стелимо рушник, щоб не пошкодити скло.
- Апетитні кабачки як гриби готові! Остуджуйте і несіть на зберігання.