Патисони можна замаринувати разом з огірками, адже вони з одного сімейства гарбузових і умови консервації однакові. Цей “дует” красиво виглядає, виходить смачним і з різноманітним складом. Для консервування вибирають маленькі екземпляри і огірки заздалегідь замочують у холодній воді. Співвідношення овочів в банку вибирають на свій розсуд. Готуємо методом 3-кратної заливки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Патисон 1 кг.
- Огірок 600 гр.
- Часник 6 зуб.
- Перець чорний горошок 12 шт.
- Лавровий лист 4 шт.
- Суміш для маринування овочів 1 ст. л.
- Перець гострий 1 стручок
- Маринад:
- Вода 1 л.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Оцет яблучний 3% 2 ст. л.
Кроки
- Вибираємо овочі для маринування, видаляючи пошкоджені плоди, потім їх ретельно промиваємо. Огірки, якщо є час, замочуємо заздалегідь в холодній воді. Потім у чистих овочів видаляємо кінчики.
- Будь-яким способом стерилізуємо банки для заготовки і кип’ятимо кришки. У підготовлені банки насипаємо по ½ столової ложки сухої суміші для маринування.
- Поверх суміші кладемо очищені і нарізані шматочками часникові зубки, горошки чорного перцю і листи лавра.
- Потім банки компактно заповнюємо підготовленими патисонами і огірками.
- Овочі заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин. Потім робимо повторну заливку на такий же час. Це вважається бланшуванням, що розм’якшує тканини продуктів.
- Воду з банок після 2-ї заливки переливаємо через спеціальну кришку в окрему каструлю і вимірюємо її кількість для правильного приготування маринаду.
- У цю воду насипаємо цукор і сіль і варимо маринад. Яблучний оцет додаємо або в киплячий маринад, або відразу в банки.
- Потім маринадом заливаємо патисони і огірки, заповнюючи їх до самого верху.
- Банки щільно закупорюють і перевіряємо герметичність закачування. Потім їх накриваємо покривалом на добу до повного охолодження.
- Патисони з огірками через місяць добре промаринуются і їх можна подавати до столу. Зберігаємо цю консервацію в прохолодному місці.
Вдалих і смачних заготовок!