Якщо правильно підібрати продукти і враховувати деякі нюанси, то торт «Медовик» вийде дуже смачним і ніжним. І якщо ви ще жодного разу не пробували приготувати такий десерт в домашніх умовах, то пропонуємо класичний рецепт з фото торта зі сметанним кремом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для коржів
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 220 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Мед квітковий 2 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Сода 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Для сметанного крему
- Сметана 20% 300 мл.
- Цукрова пудра 200 гр.
- Масло вершкове 250 гр.
Кроки
- Почнемо з того, що в сотейнику змішуємо яйця з цукром і сіллю, збиваємо міксером або звичайним віночком до однорідності.
- У збиті яйця відправляємо вершкове масло з медом, ставимо сотейник на вогонь і доводимо масу до кипіння, але ні в якому разі не кип’ятимо, інакше яйця згорнуться.
- Знімаємо сотейник з вогню, відразу додаємо соду і активно все перемішуємо.
- Як тільки піна осяде, починаємо порційно прямо в гарячу масу вводити просіяне борошно. Замішуємо м’яке тісто — не потрібно забивати його борошном.
- Тісто ділимо на потрібну кількість частин, кожну формуємо в колобок, кладемо на присипану борошном тарілку, накриваємо плівкою і прибираємо в прохолодне місце на годину. За цей час воно стане більш щільним і з ним буде легко працювати.
- Після дістаємо колобки, розгортаємо їх в тонкі коржі і вирізаємо до потрібного діаметру. Обрізки не прибираємо, а випікаємо разом з коржами. Також обов’язково потрібно наколоти корж виделкою по всій поверхні, щоб тісто в процесі випічки не пузирилося.
- Випікаємо коржі при 170 °С не більше 5 хвилин. Складаємо стопкою і повністю охолоджуємо.
- Для крему беремо м’яке масло, додаємо до нього цукрову пудру і збиваємо на високій швидкості протягом 5 хвилин.
- У збите масло додаємо сметану (бажано жирну), знову все збиваємо до однорідності.
- Сметанний крем рівномірно розподіляємо на всі коржі.
- На блюдо викладаємо коржі один на одного, рівномірним шаром розподіляємо крем.
- Бічну частину зібраного торта також покриваємо кремом.
- Обрізки від коржів подрібнюємо в не дуже дрібну крихту і наносимо по всій поверхні десерту. Прибираємо торт в прохолодне місце мінімум на 2 години, щоб він просочився.
Для випічки краще використовувати рідкий мед, так буде легше замішувати тісто. Але якщо мед зацукрувався, то не біда, просто розтоплюємо його на водяній бані.