Мексиканський суп є простою і яскравою стравою. Особливість мексиканських супів у їхній густій консистенції та незвичайному смаку. Для приготування мексиканського супу використовують перець чилі, кількість якого кожен регулює відповідно до своїх уподобань.
Інгредієнти
Порції: –+
- М’ясо 300 гр.
- Перець солодкий ½ шт.
- Квасоля біла консервована 400 гр.
- Помідор великий 2 шт.
- Цибуля червона 2 головки
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чилі 3 шт.
- Кінза 30 гр.
- Часник 3 зуб.
- Вода 2 л.
- Рослинна олія для смаження
На порцію
Калорії: 111 ккал
Білки: 7.6 г
Жири: 7.1 г
Вуглеводи: 3.8 г
Кроки
- Промивши і обсушивши м’ясо, нарізаємо його кубиком.
- Перекладаємо в каструлю та заливаємо водою. Очищаємо цибулину і розрізаємо навпіл. Половину відправляємо до м’яса. Очищаємо часник і додаємо зубчик у каструлю. Відправляємо варитись, поки м’ясо не стане м’яким. При необхідності видаляємо піну.
- Промиті помідори надрізаємо і поміщаємо в киплячу воду. Протримавши в окропі хвилину, переміщаємо у холодну воду. Після цього звільняємо від шкірки.
- Очищені помідори нарізаємо кубиком.
- Подрібнюємо цибулю і часник, що залишився.
- Промиваємо болгарський перець та перець чилі. Видаливши начинки, нарізаємо овочі середнім кубиком.
- У розпечену сковороду з олією відправляємо часник, цибулю та обидва види перцю. При використанні сушеного чилі додаємо його пізніше.
- Коли цибуля трохи зарум’яниться, додаємо помідори.
- Перемішавши, тушкуємо 10 хвилин. На цьому етапі додаємо сушений перець чилі.
- Наприкінці тушкування помідори придбають консистенцію соусу.
- З бульйону дістаємо цибулю та часник. Відкорковуємо консервовану квасолю. Чи не зливаючи рідину, відправляємо в каструлю. Даємо залишити 5 хвилин.
- Потім перекладаємо вміст сковороди та солимо.
- Довівши до закипання, варимо 10 хвилин за мінімальної температури.
- Промиту зелень обсушуємо та подрібнюємо. Ароматний суп розливаємо по тарілках і оздоблюємо рубаною зеленню. Доповнюємо суп часточкою лайма, сік якого злегка закислить блюдо. Смачного!