Субпродукти – це моя стихія. Люблю смак печінкового паштету та курячих сердець у клярі. Продавщиці на ринку дивуються, чому всі порядні жінки стоять у черзі за стегнами та філе, а я – за дешевими печінкою та шлунками. Дівчатка, я просто вмію їх готувати! Якби спробували мої шлунки з гречкою в мультиварці, на філе більше не поглянули б.
Багато господарок уникають працювати з курячими шлунками, адже приготувати їх ніжними важко. Але тільки не в мультиварці! Максимально простий рецепт, дешеві інгредієнти та такий знайомий з дитинства смак… Швидше включай мультиварку! Сьогодні приготуєш чудову вечерю для всієї сім’ї.
Як приготувати шлунки з гречкою в мультиварці
Повинна попередити, що для вимірювання кількості продуктів я використала склянку мультиварки. Він не на 250 г як стандартний, а на 200 г або трохи менше. Як спеції за основу я беру сушені болгарський перець і селеру. А щоб страва вийшла ароматнішою, додаю дрібку мускатного горіха та запашний перець. Від запаху можна збожеволіти.
- Курячі шлунки ½ кг.
- Гречка 2 скл.
- Вода 3 скл.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 ч. л.
- Селера 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Мускатний горіх за смаком
- Перець запашний за смаком
- Почнемо з обробки курячих шлунків. Ретельно очистіть продукт, вимийте його та наріжте шматочками середньої величини. Зрозуміло, можна готувати цілі шлуночки.
- Замочіть інгредієнт у холодній воді хвилин на 20. Далі знову промийте шлунки та обсушіть їх . Почистіть та подрібніть овочі. Цибулю наріжте півкільцями, а морква — тонкою соломкою.
- На мультиварці увімкніть режим «Випічка». У чашу приладу налийте олію, покладіть туди вершкове масло. Цей тандем зробить смак страви ніжнішим і вершковим.
- Тепер завантажте у чашу шлунки. Смажте їх хвилин 20. Далі додайте цибулю та моркву, а також сушені болгарський перець та селеру. Добре перемішайте масу, готуйте ще 5 хвилин, помішуючи.
- На фінальному етапі пересипте в мультиварку промиту гречку. Перемішайте інгредієнти у чаші, залийте їх водою. Посоліть все, додайте лавровий лист. Увімкніть режим гречки.
- Готуйте страву близько 50 хвилин або до автоматичного вимкнення мультиварки. За пару хвилин до закінчення готування дістаньте лавровий лист, додайте спеції.
Гречана каша з ніжними шлуночками готова. У мультиварці вони справді виходять м’якими, що тануть у роті. Взагалі, багато страв у мультиварці перетворюються. Тому намагаюся готувати в цьому приладі навіть шарлотку. А у вас є мультиварка? Ділиться, як використовуєте її ви!