Незвичайна смачна і м’яка паска з маком

Ще один варіант незвичайної, але дуже смачної паски. Мабуть, вона чимось віддалено нагадує Краффін – така ж листкова, повітряна і легка. Тут немає звичних всім родзинок, зате є мак, який надає не тільки цікавий смак, але і приголомшливий аромат.

Готується паска досить просто. Правда, для випікання вам знадобиться більш об’ємна форма. Ніжна, в міру волога, м’яка, пухнаста – така пасочка вразить будь-якого, хто її спробує. До того ж це прекрасна альтернатива для тих, хто не любить родзинки або просто хоче спробувати чогось нового.

Інгредієнти
Кроки
1 год 25 хвДрук
  • У тепленьке молоко додайте цукор з сіллю і дріжджами, а також столову ложечку борошна. Перемішайте і залиште буквально 10 хвилинок, щоб дріжджі активувалися.
  • В іншу миску, де будете готувати тісто, викладіть жовтки від курячих яєць, розм’якшене масло і ванілін. Розітріть. Влийте молоко з дріжджами і перемішайте.
  • Частинами просійте борошно і замісіть тісто. Вимішувати його потрібно не менше 5 хвилин – воно повинно стати м’яким і ніжним, злегка прилипати до рук. Накрийте тісто чимось і відправте постояти, щоб воно піднялося.
  • Окремо збийте білки від курячого яйця до піни і додайте до них мак.
  • Все перемішайте. Коли тісто стане більше в 2 рази, гарненько обімніть його і розділіть на 2 половини.
  • Одну частину тіста розкачати качалкою в млинець товщиною близько 2 міліметрів. Потім поверніть це тісто в кілька шарів і знову розкачайте в довгий пласт шириною близько 20, а довжиною близько 50 сантиметрів.
  • У центр по всій довжині викладіть макову начинку і загорніть тісто, щоб вона виявилася всередині. З’єднайте краї.
  • Тісто з начинкою розділіть на 2 частини гострим ножем, розрізаючи його по всій довжині. Перекрутіть косою.
  • Форму для випікання змастіть маслом. Заготівлю скрутіть в калачик і викладіть у форму.
  • З другим шматком тіста виконайте те ж саме і викладіть його поверх першого. Накрийте заготовку рушничком і залиште хвилин на 30.
  • Випікайте при 180 градусах хвилин 40. Готову паску можете прикрасити на свій вибір.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь