Тут булочки Сіннабон готуються, можна сказати, за класичним рецептом. Відмінність буде в кремі – їх поливають заварним кремом. Він не менш смачний, ніж сирний. До того ж булочкам надає ніжність і пікантність.
Не варто боятися готувати заварний крем – все досить просто. Головне чітко слідувати рецептом і не міняти час приготування або інгредієнти. Соковиті, ніжні і неймовірно ароматні – булочки Сіннабон з корицею і заварним кремом буквально тануть у роті.
Інгредієнти
- Для тіста
- Борошно пшеничне 800 гр.
- Масло вершкове 40 гр.
- Свіжі дріжджі 20 гр.
- Молоко коров’яче 300 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 2.5 ст. л.
- Рослинна олія 1.5 ст. л.
- Сіль 1 щіп.
- Ванільний цукор
- Для начинки
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Кориця 6 ч. л.
- Масло вершкове 50 гр.
- Для крему
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Цукор-пісок 75 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне ½ ст. л.
- Крохмаль картопляний 1 ч. л.
Кроки
- У тару достатньої глибини вилийте тепле молоко, додайте чайну ложечку сахарка і дріжджі. Перемішайте і залиште на 10 хвилин до утворення шапочки.
- Окремо в глибоку ємність вбийте яйця, додайте вершкове масло, попередньо розтопивши його, і все добре збийте.
- Потім туди ж відправте 2.5 ложки цукру, щіпку солі і половинку пакетика ванільного цукру. Перемішайте.
- У ще більш глибоку миску вилийте опару, що підійшла і яєчну суміш. Додайте рослинну олію. Все добре перемішайте.
- Тепер туди ж частинами просійте борошно і замісіть м’яке тісто – спочатку лопаткою, а потім руками.
- Миску, де буде настоюватися тісто, змастіть рослинною олією. Викладіть туди тісто, накрийте чим-небудь і залиште в теплі на 1 годину.
- Поки тісто стоїть, займіться кремом. Для цього розбийте в сотейник яйце, додайте простий цукор і ванільний цукор. Розмішайте віночком до однорідного стану.
- Потім насипте туди ж борошна, перемішайте і введіть крохмаль. Збийте.
- Тепер влийте молоко, перемішайте і відправте сотейник на середній вогонь. Варіть до загустіння, постійно помішуючи – на це піде близько двох хвилин.
- Коли крем почне густіти, додайте вершкове масло. Перемішайте і зніміть з вогню.
- Тісто розділіть на 2 однакові частини. Одну з них розкачайте в тоненький пласт, змастіть м’яким маслом і посипте цукром, а потім корицею – на половину тіста потрібно половину від інгредієнтів для начинки.
- Поверніть тісто в рулет і поділіть його на частини шириною 3-4 сантиметри.
- Викладіть майбутні булочки Сіннабон зрізом вгору на деко, застелене пергаментом. Залиште хвилин на 10-15.
- Випікати потрібно при температурі 180 близько півгодини. Готові гарячі сіннабони змастіть заварним кремом.