Цього року головною закускою мого святкового столу буде не класичне “Олів’є” або “Шуба ” за рецептом бабусі. Я приготую салат з яловичиною, який миттю підкорить всіх гостей. Рекомендую спробувати цю багатошарову новорічну закуску. Готуйтеся приймати компліменти і ділитися рецептом!
Цікавою особливістю рецепта салату з яловичиною є те, що вам не потрібно змащувати кожен шар майонезом. Інгредієнти просочуються куди краще, якщо змішати їх з соусом! Закуска виходить м’якою і вологою. До речі, з домашнім майонезом салат буде в рази смачніше!
- Яловичина 500 гр.
- Огірок маринований 150 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Яблуко 2 шт.
- Петрушка 50 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Наріжте яловичину, відварену в підсоленій воді, дрібними шматочками.
- Мариновані огірки наріжте невеликими кубиками. Їх можна замінити солоними.
- Натріть твердий сир і відварені круто яйця на крупній тертці.
- Очистіть яблука від шкірки і серцевини, натріть їх на крупній тертці. Збризніть фрукти лимонним соком і перемішайте, щоб вони не потемніли.
- Дрібно порубати петрушку.
- Додайте до м’яса трохи майонезу (1-1, 5 ст.л.) і перемішайте. Точно так же додайте майонез до огірків, яєць, яблук і сиру.
- Сформуємо салат шарами: яловичина, сир, огірки, яблука, яйця. Зверху посипте салат петрушкою.
Якщо ви хочете зробити салат з яловичиною і огірками трохи пікантніше, додайте в сирний шар пропущений через прес часник або подрібнену цибулю. Їїї можна заздалегідь маринувати в суміші оцту, цукру і солі. Сподобався рецепт новорічної закуски?