Огірки з цибулею у власному соку в банках будуть у вас хорошою закускою для будь-якого столу, гарніром до м’яса і заправкою до борщу. Огірки доповнюємо тільки зерновий гірчицею і цибулею, який додасть огірковому соку-маринаду приємний аромат. Огірки для заготовки нарізаємо кружальцями і можна використовувати плоди непрезентабельного вигляду. Готуємо зі стерилізацією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 2.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Гірчиця в зернах 1 ч. л.
- Сіль 4 ч. л.
- Цукор-пісок 4 ч. л.
- Оцет столовий 9% 70 мл.
- Рослинна олія 250 мл.
Кроки
- Огірки для цієї заготовки заздалегідь на 1 годину замочити в холодній воді. Потім їх добре промити і руками або кухонними гаджетами нарізати кружальцями. Таким же способом нарізати очищені цибулини.
- Овочеву нарізку перекласти в глибокий посуд. Насипати до неї сіль з цукром і налити оцет з рослинною олією в зазначеній в рецепті кількості. Потім все добре перемішати і залишити на 15 хвилин, щоб огірки дали свій сік.
- Банки і кришки простерилізувати зручним для вас способом. Огірки з цибулею розкласти по підготовленим банкам і залити маринадом. Поверх овочів насипати зерна гірчиці.
- Банки накрити кришками і простерилізувати у великій каструлі протягом 15 хвилин півлітрові і протягом 25 хвилин літрові. Рахуючи від початку кипіння води в каструлі.
- Потім огірки з цибулею у власному соку герметично закупорити. Банки поставити на кришки, прикрити рушником і особливо укутувати не треба.
Після повного охолодження перенести їх на зберігання в темне і прохолодне місце. Вдалих і смачних заготовок!