Батарея консервації в погребі – це впевненість у завтрашньому дні для нашої людини. І як би сильно господиня не вправлялися, більш вдалої закуски, ніж мариновані огірки, поки придумати не змогла. Самі хрусткі з них – болгарські огірки по світовому рецепту.
Насправді нічого складного в приготуванні маринаду для таких огірків немає. А ось обійтися без них за столом з шашликом важко. Адже болгарські огірки – одна з кращих закусок до м’яса на вогні. Вам варто переконатися в цьому самостійно!
- Огірок 400 грам
- Часник 2 зубці
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Коріандр 2 щіпки
- Цибуля червона 1 шт.
- Кріп 1 пучок
- Сіль 1 ст. л.
- Оцет білий винний 1 ст. л.
- Лавросий лист 2 шт.
- Найкраще для цієї консервації підійдуть корнішони або інші дрібні огірочки. Залийте їх холодною водою в мисці і залиште години на 3-4. Потім промийте їх проточною водою.
- Гарненько вимийте 2 літрові банки. На дно кожної помістіть по парасольці кропу (я їх засушую з літа) або саму зелень. Туди ж відправте по половинці зеленої цибулі і очищений часник.
- Тепер доверху заповніть банки огірками. Злегка утрамбуйте їх, щоб помістилися. Залиште трохи простору у горлечка для маринаду. Приготуйте маринад.
- Змішайте в каструлі воду з сіллю і цукром. Туди ж відправте лаврові листи і коріандр. Доведіть розсіл до кипіння і варіть хвилини 3. Потім влийте в нього оцет.
- Через хвилини 2-3 розлийте маринад по банках. Накрийте тару кришками і перемістіть в каструлю з водою. Вона повинна доходити до огірків в банці. Стерилізують консервацію хвилин 10.
- Потім закрийте банки кришками, переверніть їх догори дном і укутайте в ковдру. Через пару годин тара зовсім охолоне. Тоді можна її спускати в підвал.
Вже на наступний день після приготування болгарські огірки будуть готові до вживання. Однак, скажу з власного досвіду, найбільш хрусткі вони через тиждень-два. А як ви маринуєте огірки? Діліться улюбленим рецептом!