Огірки у власному соку з гірчицею готуються без стерилізації і додавання оцту, але закуска виходить з оригінальним гострим смаком. Гірчиця є як хорошим консервантом, так і хорошою смаковою добавкою, а гостроту заготовки можна змінити кількістю часнику. Огірки перед заготівлею бажано замочити в холодній воді. Стерилізацією банок не нехтуємо, що важливо для зимових заготовок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 1.5 кг.
- Огірок натертий 1.5 кг.
- Гірчиця суха 1 ст. л.
- Часник 4 зубці
- Сіль 3 ст. л.
- Кріп парасольки за смаком
- Хрін листя за смаком
Кроки
- Огірки для заготівлі добре промити під проточною водою. Половину огірків подрібнити на крупній тертці або за допомогою кухонних гаджетів. До цієї маси насипати сіль з сухою гірчицею, додати через часникодавчу очищені зубки часнику і ложкою все добре перемішати. Залишити натерті огірки на 10-15 хвилин, щоб вони дали свій сік.
- Промити і обсушити серветкою парасольки кропу і лист хрону. Цю зелень укласти в чисту трилітрову банку.
- Потім в банку компактно укласти цілі огірки, перекладаючи їх ароматної огіркової масою. Банку кілька разів добре струсити, щоб огірки щільніше вклалися, і заповнити огірковою масою до самого верху. У банку перелити і весь огірковий сік.
- Покрити вміст банки листом хрону, щоб не з’явилася цвіль або змастити внутрішню поверхню кришки гірчицею.
- Потім банку з огірками у власному соку і гірчицею щільно закрити пластмасовою кришкою і відразу поставити в холодне місце на зберігання.
Такі огірки можна їсти не раніше, ніж через 2 тижні. Смачних і вдалих заготовок!