Це тісто сподобається тим, хто любить аромат топленого молока. Паски з Олександрійського тіста на топленому молоці вважаються найбагатшими за смаком і ароматом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Масло вершкове 125 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Молоко коров’яче 240 мл.
- Цукор-пісок 230 гр.
- Сухі дріжджі 35 гр.
- Борошно пшеничне 600 гр.
- Родзинки 100 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Ванілін за смаком
- Жовток 1 шт.
Кроки
- У мисці змішайте яйця, жовток і цукор до однорідного стану.
- Пряжене молоко підігрійте і розведіть в ньому дріжджі, змішайте зі збитими яйцями. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні, остудіть і додайте в дріжджову масу.
- Миску прикрийте харчовою плівкою і залиште на ніч. Через 12 годин опара буде виглядати, як на фото.
- Вранці додайте в миску просіяне борошно, ванілін, сіль і родзинки, перемішайте.
- Тісто укрийте і поставте в тепле місце на 1,5 години.
- Коли тісто підніметься, наповніть їм на 1/3 форми для випічки.
- Форми з тістом залиште на півтори години в теплому місці, тісто за цей час ще трохи підросте.
- Випікайте паски в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин до красивого рум’яного кольору. Остиглі паски прикрасьте на свій смак.
Приємного апетиту!