Олександрійське тісто для пасок на топленому молоці

Олександрійське тісто для пасок на топленому молоці

Це тісто сподобається тим, хто любить аромат топленого молока. Паски з Олександрійського тіста на топленому молоці вважаються найбагатшими за смаком і ароматом.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
60 хвДрук
  • У мисці змішайте яйця, жовток і цукор до однорідного стану.
  • Пряжене молоко підігрійте і розведіть в ньому дріжджі, змішайте зі збитими яйцями. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні, остудіть і додайте в дріжджову масу.
  • Миску прикрийте харчовою плівкою і залиште на ніч. Через 12 годин опара буде виглядати, як на фото.
  • Вранці додайте в миску просіяне борошно, ванілін, сіль і родзинки, перемішайте.
  • Тісто укрийте і поставте в тепле місце на 1,5 години.
  • Коли тісто підніметься, наповніть їм на 1/3 форми для випічки.
  • Форми з тістом залиште на півтори години в теплому місці, тісто за цей час ще трохи підросте.
  • Випікайте паски в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин до красивого рум’яного кольору. Остиглі паски прикрасьте на свій смак.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь