Ніжна і повітряна яблучна пастила виходить з додаванням яєчних білків. Готуйте яскравий домашній десерт і дивуйте своїх гостей. Відмінна кулінарна ідея для чаювання!
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 1.5 кг.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 1.5 ст.
- Цукрова пудра для прикраси
Кроки
- Промиваємо яблука, ділимо їх на половинки. Розкладаємо продукт по деко.
- Випікаємо половинки близько години в розігрітій до 150 градусів духовці.
- Печений продукт старанно перетираємо через сито. Отримуємо ніжну масу.
- Доповнюємо масу цукром. Розмішуємо і залишаємо до охолодження.
- Додаємо в пюре яєчні білки і збиваємо заготовку до пишного стану.
- Невелику частину маси залишаємо в мисці. Решта розподіляємо по деко з пергаментом.
- ушимо пастилу в прочинених духовці близько 7-8 годин. Оптимальна температура – 100 градусів.
- Готовий продукт ділимо на кілька рівних частин. З’єднуємо їх один з одним і промазуємо масою, що залишилася.
- Формуємо акуратне частування.
Яблучна пастила з яєчними білками готова. Можна прикрасити цукровою пудрою і пробувати!