Надзвичайно красивою та неймовірно смачною святковою стравою є торт печінковий з грибами та сиром. Готується ця насолода дуже просто, а гриби сюди підходять будь-які, але найпростіше використовувати свіжі печериці. Якщо хочете здивувати своїх гостей кулінарною майстерністю, неодмінно зробіть такий тортик до найближчого сімейного свята! Рекомендуємо використовувати курячу печінку – її смак дуже ніжний та м’який.
Як готувати печінковий торт із грибами
Інгредієнти
Порції: –+
- Для коржів:
- Куряча печінка 600 гр.
- Сметана 20% 100 гр.
- Сіль за смаком
- Борошно пшеничне 50-60 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Для начинки:
- Печериці свіжі 300-400 гр.
- Цибуля ріпчаста 2-3 головки
- Сир Пармезан 200 гр.
- Часник за смаком
- Кріп за смаком
- Цибуля зелена 2-3 пера
- Майонез столовий молочний за смаком
- Масло вершкове для смаження
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
На порцію
Калорії: 195 ккал
Білки: 12.0 г
Жири: 14.5 г
Вуглеводи: 4.5 г
Кроки
- Курячу печінку звільніть від плівок, залийте молоком, щоб вона настояла кілька годин і випустила кров, а потім перебийте її блендером для отримання фаршу.
- Сметану та яйце додайте у фарш, все добре розмішайте.
- Сіль, перець та борошно також додайте і розмішайте до однорідності.
- На сковорідці розжарите масло, зменшіть вогонь і випікайте один печінковий млинець середньої товщини, поки його верх не схопиться. Потім переверніть на інший бік і допечіть млинець до готовності, що вимагатиме зовсім небагато часу, тому що таке тісто готується дуже швидко.
- Випікайте подібним чином усі млинці з вашого фаршу.
- Щоб зробити прошарок для млинців, обмийте і наріжте дрібно печериці і цибулю, обсмажте всі разом в сковорідці, поки вони не зарум’яняться, підсоліть і приправте до смаку. Декілька печериць можна нарізати слайсами і обсмажити окремо для прикраси верху тортика.
- Будь-який твердий сир на дрібній тертці натріть часник роздавити через прес, а зелень кропу дрібно нарубати, попередньо вимивши і обсушивши. Сир із часником і кропом з’єднайте та розмішайте.
- Кожен печінковий млинець викладайте на блюдо, змащуйте зверху трохи майонезом та грибною начинкою.
- Далі – шар сиру із зеленню та легка сіточка з майонезу.
- Чергуючи млинці та начинку, зберіть весь тортик. Його боки та верх змастіть майонезом, покрийте тертим сиром. Верх прикрасьте слайсами печериць та зеленою цибулею. Дайте вашому печінковому тортику просочитися щонайменше 4-6 годин і подавайте його до столу.
Смачного!