До вашої уваги представлений рецепт печінкового торта без використання пшеничного борошна без млинців одним суцільним шаром. За текстурою такий торт виходить ніжним, а виглядає зовні повітряним. Цей рецепт печінкового торта варто уваги за презентабельний зовнішній вигляд і простоту приготування. Прикрасьте святковий стіл незвичайним блюдом!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 500 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Печериці свіжі 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Морква 1 шт.
- Манна крупа 3 ст. л.
- Сметана 20% 3 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Помідор 1 шт.
- Сир Пармезан 50 гр.
- Кріп 30 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 147 ккал
Білки: 12.0 г
Жири: 8.9 г
Вуглеводи: 4.8 г
Кроки
- Готувати печінковий торт без муки легко! Курячу печінку необхідно ретельно промити, видалити плівки та жилки. Розрізаємо субпродукт на невеликі шматочки і за допомогою блендера подрібнюємо до однорідної напіврідкої суміші.
- До переробленої печінки додаємо курячі яйця та сметану.
- Потім всипаємо до решти інгредієнтів манну крупу, приправляємо сіллю та перцем. Перемішуємо та залишаємо осторонь на 20 хвилин. Перед цим накрийте печінкове тісто рушником.
- Очищену моркву та цибулю слід промити і подрібнити. Потім відправляємо овочі обсмажуватись на розігріту сковороду з олією. Готуємо овочі до золотистості та м’якості. Включаємо на прогрівання духовку, температурний режим виставляємо в 190 градусів.
- За потреби печериці очищаємо, потім промиваємо під проточною водою. Далі нарізаємо гриби пластинками і обсмажуємо на олії до готовності.
- Беремо форму для випікання, яку покриваємо пергаментом (можна просто змастити форму достатньою кількістю олії). Третину печінкової маси викладаємо на дно форми.
- Обсмажені гриби розподіляємо за печінковим тістом рівним шаром.
- Далі виливаємо у форму другу третину основи, поверх якої рівномірно викладаємо овочі. Далі необхідно викласти кількість печінкової маси, що залишилася, розрівняти і відправити запікатися торт в гарячу духовку на 40 хвилин.
- Готовий печінковий торт дістаємо із духовки, остуджуємо. Томат миємо і нарізаємо кружальцями. Твердий сир натираємо на великій тертці. Прикрашаємо торт по краях вимитим кропом, центром розкладаємо нарізаний томат і посипаємо його тертим сиром.