Печінковий торт з свинячої печінки з грибами – це неймовірно вишукана закуска. Свиняча печінка просочена грибною начинкою виходить дуже ніжною і легкою. Втриматися просто неможливо! Таке блюдо швидко зникає зі столу!
Інгредієнти
Порції: –+
- Свиняча печінка 900 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Сіль на свій смак
- Перець чорний мелений на свій смак
- Борошно пшеничне 70 гр.
- Печериці свіжі 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Сир плавлений 100 гр.
- Часник 1 шт.
Кроки
- Свинячу печінку миємо під проточною водою. Розрізаємо на частини, так щоб їх було зручно перекручувати в м’ясорубці. Цибулю очищаємо і ріжемо на 4 частини. Відправляємо шматки печінки і цибулю в м’ясорубку, подрібнюємо. Додаємо до них 2 яйця, молоко. Солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо.
- З готової суміші випікаємо великі млинці, на всю сковороду. Обсмажуємо їх з кожного боку.
- Цибулю з морквою чистимо і подрібнюємо на тертці або ножем. Робимо зажарку на сковороді. Коли маса стане золотистою, додаємо до неї гриби. Печериці потрібно попередньо розрізати на 2-4 частини. Додаємо спеції і перемішуємо.
- У глибоку ємність викладаємо майонез. Зелень моєму і кришимо. Часник пропускаємо через прес або також дрібно нарізаємо на обробній дошці. Змішуємо всі інгредієнти.
- Сир натремо на тертці.
- 2 яйця варимо і кришимо.
- Кладемо на тарілку один млинець і промазуємо його майонезною масою, а зверху викладаємо грибну суміш. Наступний млинець також промазуємо грибною начинкою і майонезною. А третій викладаємо сиром і потім змащуємо майонезною сумішшю. Таким чином 2 через 1 змащуємо всі шари.
- Останній шар намазуємо часниково-майонезною начинкою і посипаємо яєчною крихтою.
- Готовий торт ставимо в холод на 1 годину.
Приємного апетиту!