Печінковий торт без яєць варто спробувати приготувати! Закусочний торт можна приготувати з печінки. Торт подають у охолодженому вигляді. Зазвичай печінкові млинці для торта готують з курячими яйцями, але якщо в будинку закінчилися яйця, тісто печінки можна зв’язати пшеничним борошном. Такий рецепт я і пропоную приготувати.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича печінка 800 гр.
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Рослинна олія 6 ст. л.
- Кріп 1 пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 204 ккал
Білки: 11.0 г
Жири: 11.5 г
Вуглеводи: 13.6 г
Кроки
- Почнемо готувати печінковий торт без яєць. Яловичу печінку ретельно вимийте під проточною водою, обсушіть за допомогою паперових рушників. Скориставшись гострим ножем, обріжте прожилки та плівку.
- За допомогою м’ясорубки чи блендера подрібніть печінку.
- Подрібнену печінку перекладіть у глибоку миску, додайте пшеничне борошно, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте тісто, що вийшло.
- Сковороду добре розігрійте на середньому вогні. Налийте невелику кількість олії, і, скориставшись ополоником, налийте тісто на центр сковороди і розподіліть по всій поверхні.
- Обсмажте, поки верх печінкового млинця не змінить колір.
- За допомогою лопатки переверніть млинець на інший бік і обсмажте ще кілька хвилин. Готовий млинець перекладіть на тарілку. Таким чином, посмажте всі печінкові млинці, доки тісто не закінчиться.
- Моркву добре помийте і за допомогою овочечистки очистіть. Очищену моркву натріть на великій тертці.
- Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть ножем.
- Глибоку сковороду нагрійте на середньому вогні, налийте трохи олії та викладіть овочі, постійно помішуючи, обсмажте до м’якого стану, посоліть. Все ще раз добре перемішайте та зніміть з вогню.
- Зберіть печінковий торт. У центр страви, на якій збиратимете закусочний торт, викладете столову ложку майонезу і рівномірно розподіліть. Викладіть печінковий млинець, викладіть столову ложку обсмажених овочів та змастіть майонезом.
- Так зберіть весь торт, чергуючи печінкові млинці, начинку та майонез. Останнім шаром має бути майонез. Щедро змастіть їм верхівку та боки печінкового торта.
- Зелень кропу ретельно вимийте та струсіть зайву вологу. Подрібніть гострим ножем зелень і прикрасьте верх і боки закусочного торта.
Печінковий торт можна подавати відразу на стіл, а можна охолодити його в холодильнику, щоб він добре просочився.
Смачного!