Представляємо вашій увазі незвичайне блюдо – печінковий торт рецепт з молоком – однією з переваг якого є те, що його можна подавати як обідній салат, так і як святкову закуску. Варто зазначити, що в цій страві чудово поєднуються такі інгредієнти як яловича печінка та молоко.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича печінка ½ кг.
- Печериці свіжі 80 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Молоко коров’яче 125 мл.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Часник 1 зубець
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Рослинна олія 100 мл.
- Сіль за смаком
- Приправа для м’яса за смаком
- Зелень 1 пучок
На порцію
Калорії: 122 ккал
Білки: 13.8 г
Жири: 3.8 г
Вуглеводи: 8.0 г
Кроки
- Приступимо до приготування печінковий торт рецепт з молоком. Для початку займемося приготуванням коржів. Промиваємо печінку, позбавляємося прожилок, жовчі, надлишків жиру.
- Розрізаємо печінку на великі шматки, потім подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки.
- В окремій мисці з’єднуємо яйця, подрібнену печінку, молоко, сіль та спеції, борошно. Все ретельно перемішуємо до однорідності.
- Формуємо з отриманої маси тонкі млинці (коржі) і обсмажуємо їх на сковорідці з обох боків.
- Займемося начинкою. Миємо, чистимо і натираємо на середній тертці моркву, подрібнюємо гриби та цибулю.
- Моркву, гриби та цибулю відправляємо на сковорідку і протушковуємо, посоливши та поперчивши.
- В окрему тарілку виливаємо майонез і з’єднуємо з пропущеним через прес часником. Все перемішуємо.
- Тепер приступаємо до формування торта. Беремо корж, викладаємо його на плоску тарілку, змащуємо майонезом.
- Поверх викладаємо шар тонкої начинки.
- Так само формуємо інші шари торта.
- Тоді торт буде повністю сформований, посипаємо зверху подрібненою зеленню.
- Перед подачею блюдо необхідно відправити на кілька годин у холодильник для того, щоб він добре просочився.