Рецепти супів з брокколі
Суп з брокколі у кожної господині є можливість готувати протягом усього року, не тільки по сезонах. Адже цей овоч, а також інгредієнти для даного супу завжди у продажу в овочевих відділах супермаркетів і на продуктових ринках.
Для кожної пори року можна підібрати свій улюблений кулінарний рецепт супу з капустою брокколі. Адже цей вид капусти чудово поєднується в стравах і з м’ясом, і з рибою, і з морепродуктами, і з різними овочами.
Як приготувати суп з брокколі
Супи з брокколі можуть бути рідкими, але густі супи та кремові супи з цим овочем особливо смачні. Капуста брокколі добре проявляє себе в сирному соусі, у вершковому, в соєвому. Також добре гармонує вона з букетом різних прянощів і спецій в супі.
У рідких і холодних супах з неподрібненими овочами суцвіття брокколі, якщо вони при кулінарній обробці зберегли свій яскравий колір і залишилися хрусткими, виглядають дуже ефектно і привабливо. Щоб зберегти подібний ефект даного овоча, його слід при варінні супів з неподрібненими інгредієнтами додавати за 3-5 хвилин до готовності супу. Тоді суцвіття капусти збережуть свій колір і смак, залишаться хрусткими.
У капусти брокколі не менше ніж суцвіття смачні стебла. Але господині, не знаючи цього, часто їх просто видаляють. Між тим стебла капусти брокколі слід дрібно нарізати і додати в суп при закладанні в нього інших овочів, наприклад, ріпчастої цибулі, моркви. Стебла брокколі варяться трохи довше, ніж суцвіття. Це слід враховувати.
Суп з брокколі підходить для дитячого столу. Можна робити його з дрібними овочевими частинами різного кольору, щоб дитині був цікавий вид супу. Наприклад, використовувати не тільки нарізані на шматочки суцвіття брокколі, але також нарізану кубиками моркву, додати зелений горошок, дрібно нарізаний солодкий жовтий болгарський перчик.
Супи з брокколі слід заправляти сметаною, майонезом, можна додавати в них трохи соку лимона або лайма, вони по-особливому проявляють смак даного овоча в страві. Крем-суп з брокколі можна посипати злегка обсмаженим до золотистого кольору на сухій сковороді насінням кунжуту або сирими гарбузовим насінням, або кедровими очищеними горішками.