Суп з брокколі у кожної господині є можливість готувати протягом усього року, не тільки по сезонах. Адже цей овоч, а також інгредієнти для даного супу завжди у продажу в овочевих відділах супермаркетів і на продуктових ринках.

Для кожної пори року можна підібрати свій улюблений кулінарний рецепт супу з капустою брокколі. Адже цей вид капусти чудово поєднується в стравах і з м’ясом, і з рибою, і з морепродуктами, і з різними овочами.

Як приготувати суп з брокколі

Супи з брокколі можуть бути рідкими, але густі супи та кремові супи з цим овочем особливо смачні. Капуста брокколі добре проявляє себе в сирному соусі, у вершковому, в соєвому. Також добре гармонує вона з букетом різних прянощів і спецій в супі.

У рідких і холодних супах з неподрібненими овочами суцвіття брокколі, якщо вони при кулінарній обробці зберегли свій яскравий колір і залишилися хрусткими, виглядають дуже ефектно і привабливо. Щоб зберегти подібний ефект даного овоча, його слід при варінні супів з неподрібненими інгредієнтами додавати за 3-5 хвилин до готовності супу. Тоді суцвіття капусти збережуть свій колір і смак, залишаться хрусткими.

У капусти брокколі не менше ніж суцвіття смачні стебла. Але господині, не знаючи цього, часто їх просто видаляють. Між тим стебла капусти брокколі слід дрібно нарізати і додати в суп при закладанні в нього інших овочів, наприклад, ріпчастої цибулі, моркви. Стебла брокколі варяться трохи довше, ніж суцвіття. Це слід враховувати.

Суп з брокколі підходить для дитячого столу. Можна робити його з дрібними овочевими частинами різного кольору, щоб дитині був цікавий вид супу. Наприклад, використовувати не тільки нарізані на шматочки суцвіття брокколі, але також нарізану кубиками моркву, додати зелений горошок, дрібно нарізаний солодкий жовтий болгарський перчик.

Супи з брокколі слід заправляти сметаною, майонезом, можна додавати в них трохи соку лимона або лайма, вони по-особливому проявляють смак даного овоча в страві. Крем-суп з брокколі можна посипати злегка обсмаженим до золотистого кольору на сухій сковороді насінням кунжуту або сирими гарбузовим насінням, або кедровими очищеними горішками.

1 год 5 хв5
Цей суп став надзвичайно популярним поза Італії. Він часто з’являється на традиційний італійський Великдень, Різдво або свято Сан-Сільвестро (26 грудня). 
Суп з брокколі на курячому бульйоні
1 год 25 хв4
Ароматний наваристий суп на основі курячого бульйону, і в той же час легкий. У ньому велика кількість овочів, куряче м’ясо, запашні спеції – ідеальне перша страва для обідньої...
Крем-суп з брокколі і картоплі
60 хв4
Картопля, додана в такий суп-пюре, забезпечує йому густу консистенцію і велику поживність. Також кладемо селеру для аромату і вершковий сир для ніжного смаку. Якщо ви не любите страви...
рецепт приготування супу з брокколі і печериць
55 хв4
Додайте до брокколі трохи печериць – і суп-пюре проявить вже зовсім інший смак. Щоб посилити грибну нотку, печериці попередньо обсмажуємо. Подавайте суп з пшеничними сухариками і зеленню –.
суп-пюре з брокколі і шпинату
55 хв3
Дуже корисний суп – просто джерело цінних речовин для організму. Готувати можна в будь-який час року: заморожені овочі ідеально підходять для такого супу. За рахунок обсмаженого у вершковому.
Як приготувати смачний крем-суп з брокколі і кабачків
55 хв2
Простий рецепт овочевого супу всього з трьох інгредієнтів – брокколі, кабачки і ріпчастої цибулі. Для ситості і смакових відтінків також додамо кедрові горішки, оливкову олію та італійські трави.
Дуже смачний суп-пюре з брокколі з сиром
1 год 10 хв4
Сир дуже добре гармонує з брокколі. У цьому рецепті додамо сир і в суп, і подамо до супу окремо трохи сирного соусу в якості прикраси – він добре...
1 год 5 хв2
Брокколі – ідеальний продукт для дієтичного харчування. При своїй низькій калорійності вона містить величезну кількість вітамінів, мінералів, цінної клітковини. Пропонуємо приготувати
1 год 30 хв4
Ситний і поживний суп-пюре: до відвареної брокколі додаємо курку, сир і бульйон. “Пов’язуємо” інгредієнти ніжними вершками і пробиваємо блендером. Нічого складного –
Крем-суп з брокколі і цвітної капусти
60 хв2
Цікавий варіант страви для любителів кремових супів. Крім брокколі і цвітної капусти кладемо також фенхель – його характерний смак і аромат тільки прикрасить капустяний суп.
35 хв4
Тануча в роті текстура, густа консистенція, ніжний смак і пікантний аромат – таким виходить цей суп. Для густоти додамо трохи картоплі, для м’якості смаку – вершки. А щоб...