Гарбуз – овоч, багатий вітамінами і кислотами, а готувати його можна по-різному: смажити, варити і запікати. Однак саме при запіканні зберігається максимальна кількість «корисностей», до того ж, цей рецепт з раціону тих, хто дотримується правильного харчування, бо в готовій страві всього 57 калорій на 100 грам.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 300 гр.
- Морква 150 гр.
- Олія оливкова 10 мл.
- Селера 10 гр.
- Коріандр (насіння) 5 гр.
- Зіра 5 гр.
- Часник гранульований 5 гр.
- Куркума 5 гр.
- Перець чорний мелений 2 гр.
На порцію
Калорії: 57 ккал
Кроки
- Готуємо продукти: гарбуз гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і очищаємо від шкірки і насіннєвої частини. Розігріваємо духову шафу до 200 градусів.
- Нарізаємо великими шматочками очищену моркву, гарбуз і стебло селери.
- У ступці або кавомолці змішуємо всі спеції і трохи лимонної цедри.
- Перетираємо приправи Ступкою до однорідності.
- У суміш додаємо оливкову олію – перемішуємо і отриманою заправкою обмазуємо овочеві шматочки.
- Випікаємо овочі близько 20-25 хвилин до м’якості.
До столу подаємо в гарячому вигляді (можна навіть на ніч). Приємного апетиту!