Запечена в духовці картопля з беконом у вершках – блюдо калорійне, але неймовірно смачне і іноді їм можна урізноманітнити домашній раціон, а якщо їсти в міру, то шкоди не буде. Смак страви визначається обсмаженим з цибулею і часником беконом, а вершки роблять його дуже ніжним. Картоплю спочатку трохи відваримо і запечемо блюдо під сирною скоринкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 500 гр.
- Бекон сирокопчений 100 гр.
- Вершки 20% 200 мл.
- Сир твердий 70 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зубці
- Петрушка за смаком
- Прованські трави за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Спочатку готуються перераховані вище продукти для приготування страви з розрахунком потрібної вам кількості порцій.
- Овочі очищаються і промиваються. Потім інгредієнти подрібнюються: цибуля – на маленькі кубики, бекон – на середні шматочки, сир – на крупній тертці, очищений часник і зелень дрібно рубаються ножем.
- Картопля нарізається скибочками товщиною не більше 3 мм. у каструлі кип’ятиться вода з невеликою кількістю солі і прованськими травами. Потім в ній протягом 7 хвилин відварюється картопляна нарізка.
- На розігрітій сковорідці обсмажується 2 хвилини нарізаний бекон. Потім до нього кладеться цибуля і смажиться 1 хвилину, далі кладеться часник і смажиться ще півхвилини.
- До обсмаженим інгредієнтів вливаються вершки, робиться мінімальний вогонь, насипаються сіль з перцем і все перемішується, доводиться до кипіння і вариться не більше 1 хвилини.
- З картоплі повністю зливається відвар. Потім до нього переливається вершковий соус і все акуратно перемішується. Ця маса рівним шаром викладається на деко або в форму для випічки.
- Картопля в соусі на 25 хвилин ставиться в духовку, розігріту заздалегідь до 200°С. Після закінчення цього часу форма виймається з духовки і блюдо посипається натертим сиром.
- Форма назад ставиться в духовку і блюдо запікається ще 5 хвилин, щоб сир розплавився, і утворилася рум’яна сирна скоринка.
Запечена з беконом і вершками картопля розкладається по тарілках, декорується петрушкою і подається до столу. Приємного апетиту!