Для квашення патисонів не можна використовувати алюмінієвий посуд, інакше продукт буде зіпсований: краще заготовлювати овочі в дубових діжках або пластикових пляшках з відрізаною шийкою. Чим більше додають ароматного листя смородини, вишні та дуба, тим смачніше виходить закуска.
Інгредієнти
Порції: –+
- Патисон 2.5 кг.
- Кріп (парасольки) 6 шт.
- Лист хрону 2 шт.
- Лист вишні або смородини 10 шт.
- Лист дуба 10 шт.
- Вода очищена 2 л.
- Сіль 8 ст. л.
- Перець чорний горошок 20 шт.
- Часник 6 зуб.
Кроки
- Листя дуба, вишні та смородини промивають і кладуть їх в ємність, де будуть кваситися патисони.
- Дрібні патисони можна заготовлювати цілком, а більші краще розрізати на кілька частин. Заповнити ємність підготовленими овочами, залишивши трохи місця зверху для рідини.
- Зверху розподілити кріп і хрін, додати часник, сіль і чорний перець.
- Підготовлені овочі залити водою, залишивши трохи незаповненого місця зверху. Встановити гніт і залишити кваситися в теплому приміщенні, де температура повітря не опускається нижче 15 градусів, на 3-5 днів.
- Розсіл придбає легку каламутність, його потрібно буде злити, процідити і прокип’ятити. Квашені патисони складають в стерилізовані баночки, заливають охолодженим розсолом, що вийшов, закупорюють і ставлять на зберігання.