Покроковий рецепт приготування салату з тунцем і авокадо

салат з тунцем і авокадо

Тунець і авокадо – ідеальне поєднання як з точки зору смаку, так і за збалансованим складом. Робимо на основі цього поєднання салат. Для соковитості і свіжості додаємо огірки і заправку на базі лимонного соку. Для пікантності беремо мариновану червону цибулю і каперси. Подавати салат будемо традиційно на “подушці” зі свіжої зелені.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
40 хвДрук
  • Лимон промиваємо гарячою водою, щоб підвищити соковиділення. Розрізаємо цитрус навпіл і вичавлюємо з однієї половинки сік в миску. Кісточки видаляємо.
  • До лимонного соку додаємо гірчицю і оливкову олію (2 ст.л. із загальної кількості). Перемішуємо до однорідності.
  • З тунця зливаємо зайву рідину і розбираємо м’якоть на невеликі шматочки. Кладемо їх в приготовлену заправку, додаємо каперси, перемішуємо і даємо постояти п’ять-десять хвилин, щоб риба просочилася ароматною рідиною.
  • Огірок промиваємо, обсушуємо. Якщо шкірка занадто груба, то її зрізаємо. Нарізаємо овоч тонкими шматочками.
  • Авокадо промиваємо, обсушуємо. Видаляємо кісточку і зрізаємо шкірку. М’якоть нарізаємо невеликими скибочками.
  • Червону цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Поміщаємо їх в миску, заливаємо яблучним оцтом і маринуємо десять-п’ятнадцять хвилин, періодично помішуючи.
  • Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.
  • На блюдо сервіровки викладаємо салатний мікс зелені. Скроплюємо лимонним соком і поливаємо оливковою олією, що залишилася. Солимо і перчимо. Поверх розміщуємо нарізаний огірок, авокадо і тунця в заправці. Посипаємо рубаним кропом. В останню чергу укладаємо півкільця промаринованого червоної цибулі.

Подаємо відразу після приготування.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь