Тунець і авокадо – ідеальне поєднання як з точки зору смаку, так і за збалансованим складом. Робимо на основі цього поєднання салат. Для соковитості і свіжості додаємо огірки і заправку на базі лимонного соку. Для пікантності беремо мариновану червону цибулю і каперси. Подавати салат будемо традиційно на “подушці” зі свіжої зелені.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тунець консервований 200 гр.
- Салатний мікс зелені 100 гр.
- Авокадо 1 шт.
- Огірок 1 шт.
- Цибуля червона ½ шт.
- Каперси 1 ст. л.
- Олія оливкова 5 ст. л.
- Оцет яблучний 3% 2 ст. л.
- Кріп 1 пучок
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль 1 щіпка
- Лимон ½ шт.
- Гірчиця 1 ст. л.
Кроки
- Лимон промиваємо гарячою водою, щоб підвищити соковиділення. Розрізаємо цитрус навпіл і вичавлюємо з однієї половинки сік в миску. Кісточки видаляємо.
- До лимонного соку додаємо гірчицю і оливкову олію (2 ст.л. із загальної кількості). Перемішуємо до однорідності.
- З тунця зливаємо зайву рідину і розбираємо м’якоть на невеликі шматочки. Кладемо їх в приготовлену заправку, додаємо каперси, перемішуємо і даємо постояти п’ять-десять хвилин, щоб риба просочилася ароматною рідиною.
- Огірок промиваємо, обсушуємо. Якщо шкірка занадто груба, то її зрізаємо. Нарізаємо овоч тонкими шматочками.
- Авокадо промиваємо, обсушуємо. Видаляємо кісточку і зрізаємо шкірку. М’якоть нарізаємо невеликими скибочками.
- Червону цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Поміщаємо їх в миску, заливаємо яблучним оцтом і маринуємо десять-п’ятнадцять хвилин, періодично помішуючи.
- Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.
- На блюдо сервіровки викладаємо салатний мікс зелені. Скроплюємо лимонним соком і поливаємо оливковою олією, що залишилася. Солимо і перчимо. Поверх розміщуємо нарізаний огірок, авокадо і тунця в заправці. Посипаємо рубаним кропом. В останню чергу укладаємо півкільця промаринованого червоної цибулі.
Подаємо відразу після приготування.