Помідори чері з виноградом на зиму

Для маринування краще вибирати білий щільний виноград, що не перестигнув, по-перше, щоб він краще зберіг свою форму, по-друге, білі ягоди не пофарбують розсіл. А якщо підібрати близькі за розміром ягоди і помідори, то вони будуть прогріватися однаково і рівномірно вберуть сіль і смак спецій.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
40 хвДрук
  • Рецепт помідор черрі з виноградом на зиму простий у приготуванні! Помідори чері та ягоди винограду оберіть з гілочок і помийте.
  • Зелень ретельно промийте під проточною водою, розкладіть листя на рушник, щоб стекла зайва волога. Часник очистіть від лушпиння. Банки для закаток помийте та простерилізуйте. Розкладіть у банки перець горошком, гострий перець, зелень та часник.
  • У довільному порядку викладіть у банки помідори та виноград. Закип’ятіть воду та залийте її в банки, залиште на 10-15 хвилин. Потім перелийте воду з банок у каструлю, доведіть її до кипіння, всипте сіль і цукор, тримайте каструлю на вогні, до розчинення піщинок.
  • Гарячим маринадом знову залийте банки, відразу закатайте кришки, поставте банки догори дном і залиште їх остигати під теплою ковдрою.

Зберігайте мариновані помідори з виноградом у прохолодному місці.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь