Для маринування краще вибирати білий щільний виноград, що не перестигнув, по-перше, щоб він краще зберіг свою форму, по-друге, білі ягоди не пофарбують розсіл. А якщо підібрати близькі за розміром ягоди і помідори, то вони будуть прогріватися однаково і рівномірно вберуть сіль і смак спецій.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 500 гр.
- Виноград білий 150 гр.
- Часник 2 зуб.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Парасольки кропу 2 шт.
- Листя вишні 1 шт.
- Листя чорної смородини 2 шт.
- Перець чорний горошок 2 шт.
- Перець чилі 10 гр.
- Листя червоної смородини 2 шт.
Кроки
- Рецепт помідор черрі з виноградом на зиму простий у приготуванні! Помідори чері та ягоди винограду оберіть з гілочок і помийте.
- Зелень ретельно промийте під проточною водою, розкладіть листя на рушник, щоб стекла зайва волога. Часник очистіть від лушпиння. Банки для закаток помийте та простерилізуйте. Розкладіть у банки перець горошком, гострий перець, зелень та часник.
- У довільному порядку викладіть у банки помідори та виноград. Закип’ятіть воду та залийте її в банки, залиште на 10-15 хвилин. Потім перелийте воду з банок у каструлю, доведіть її до кипіння, всипте сіль і цукор, тримайте каструлю на вогні, до розчинення піщинок.
- Гарячим маринадом знову залийте банки, відразу закатайте кришки, поставте банки догори дном і залиште їх остигати під теплою ковдрою.
Зберігайте мариновані помідори з виноградом у прохолодному місці.
Смачного!