Варіант заготовки помідорів з желатином і цибулею на зиму є цікавим і простим, хоча не всім до смаку. Завдяки желатину помідори в заготівлі мають свіжий вигляд, текстура залишається щільною і помідорні часточки тримають форму. Желатин береться тільки швидкорозчинний в порошку або листовий, так як він не вимагає замочування і при стерилізації заготовки зберігає повністю свої желюючі властивості. Маринад готується солодким.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 2 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Маринад на 1 л води:
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль 30 гр.
- Желатин швидкорозчинний 30 гр.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець духмяний горошок 5 шт.
Кроки
- Насамперед потрібно підготувати овочі до консервації. Помідори промити і нарізати середніми часточками. Цибулю очистити і нарізати кільцями. Банки, а із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 літрові і одна півлітрова, просто промити. Вниз компактно і упереміш або пошарово укласти нарізку помідорів і цибулі.
- У каструлі зварити маринад із зазначеної в рецепті кількості води, солі, цукру і спецій. Після закипання вогонь під каструлею вимкнути, насипати в маринад желатин, активно перемішати до повного його розчинення і налити оцет.
- Гарячим маринадом разом зі спеціями залити нарізку овочів в банках, заповнюючи їх до верху.
- Потім банки накрити кришками і простерилізувати протягом 15 хвилин у великій каструлі, як і всі консервації.
- Після закінчення часу стерилізації банки герметично закупорити, поставити на кришки і накрити будь – «шубою» до повного охолодження. Маринад в банках з помідорами, цибулею і желатином застигне тільки після охолодження і перед подачею закуски до столу, її потрібно потримати деякий час в холодильнику.
Заготівля добре зберігається в будь-якому темному і прохолодному місці. Вдалих і смачних заготовок!