Помідори з желатином і цибулею на зиму

Помідори з желатином і цибулею на зиму

Варіант заготовки помідорів з желатином і цибулею на зиму є цікавим і простим, хоча не всім до смаку. Завдяки желатину помідори в заготівлі мають свіжий вигляд, текстура залишається щільною і помідорні часточки тримають форму. Желатин береться тільки швидкорозчинний в порошку або листовий, так як він не вимагає замочування і при стерилізації заготовки зберігає повністю свої желюючі властивості. Маринад готується солодким.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Насамперед потрібно підготувати овочі до консервації. Помідори промити і нарізати середніми часточками. Цибулю очистити і нарізати кільцями. Банки, а із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 літрові і одна півлітрова, просто промити. Вниз компактно і упереміш або пошарово укласти нарізку помідорів і цибулі.
  • У каструлі зварити маринад із зазначеної в рецепті кількості води, солі, цукру і спецій. Після закипання вогонь під каструлею вимкнути, насипати в маринад желатин, активно перемішати до повного його розчинення і налити оцет.
  • Гарячим маринадом разом зі спеціями залити нарізку овочів в банках, заповнюючи їх до верху.
  • Потім банки накрити кришками і простерилізувати протягом 15 хвилин у великій каструлі, як і всі консервації.
  • Після закінчення часу стерилізації банки герметично закупорити, поставити на кришки і накрити будь – «шубою» до повного охолодження. Маринад в банках з помідорами, цибулею і желатином застигне тільки після охолодження і перед подачею закуски до столу, її потрібно потримати деякий час в холодильнику.

Заготівля добре зберігається в будь-якому темному і прохолодному місці. Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь