Авокадо володіє ніжним, вишуканим і м’яким смаком. Фрукт здатний доповнити та урізноманітнити багато страви. Він прекрасно поєднується з багатьма продуктами. Пропонуємо добірку простих рецептів страв з авокадо, приготованих в домашніх умовах.
Авокадо з яйцем і сиром
Не знаєте, що приготувати на сніданок? Тоді обов’язково зробіть смачну яєчню з сиром в половинки авокадо. Запікається страву в духовці і виходить дуже смачним.
Інгредієнти:
- авокадо — 2 шт.;
- сир — 50 г;
- часник — 2-3 зубчики;
- оливкова олія — 1-2 ст. л.;
- сіль, мелений перець за смаком;
- яйце — 4 шт.
Приготування:
- Намацавши кісточку, акуратно надрізати плід по центру, а після зняти верхню частину. Акуратно дістати кісточку. З другим плодом виконати аналогічні дії.
- Додати округлої частини плоский зовнішній вигляд, зрізавши небагато шкірки.
- Ножем зробити невеликі надрізи, але не прорізаючи шкірку.
- На дрібній тертці подрібнити сир.
- Зубчики часнику очистити від лушпиння. Дрібно подрібнити ножем. Посолити, потерти ножем.
- Викласти часник в глибоку миску. Влити олію. Поперчити за смаком, розмішати.
- Кожну половинку фрукта змастити отриманим складом. Залишити на 5-10 хвилин для маринування.
- Відокремити білок від жовтка. Білкову частину додати в центр авокадо.
- Покрити все сиром. Поставити в духовку на 200 градусів, запікати 10 хвилин.
- Зробити невелике поглиблення в розплавленому сирі. Викласти акуратно жовток.
- Знову поставити в духовку на 3 хвилини, щоб жовток встиг трохи прихватиться.
- За смаком та бажанням зверху посолити, поперчити.
- Для контрасту смачне, оригінальне і незвичайне блюдо посипати подрібненим кропом.
Салат з авокадо
Ось простий рецепт салату з авокадо в домашніх умовах. Робиться легко, виходить красивим, оригінальним і смачним.
Інгредієнти:
- крабові палички — 200 г;
- авокадо — 1 шт.;
- кукурудза консервована — 150 г;
- кріп — 30 г;
- сік лимона;
- пекінська капуста — 300 г;
- майонез — 4 ст. л.;
- гірчиця — 1 ч. л.;
- сіль, мелений перець за смаком.
Приготування:
- Капусту нарізати середньою соломкою. Викласти в глибокий салатник.
- Дрібно свіжу зелень подрібнити, додати до овочу.
- Крабові палички нарізати скибочками. Надіслати разом в загальну миску. Сюди ж додати кукурудзу.
- Розрізати авокадо на 2 частини. Акуратно дістати кісточку. Використовуючи ложку, дістати м’якоть. Робити це потрібно акуратно, щоб не порвати шкірку.
- Подрібнити авокадо тонкою соломкою. Викласти в миску до решти продуктів.
- Розрізати лимон на 2 половини. Видавити сік ½ частини на авокадо.
- Поперчити і посолити за смаком салат.
- Зєднати гірчицю з майонезом в мисці. Готовим соусом заправити закуску, перемішати.
- У формочки від авокадо викласти салат.
- Розмістити чашечки з апетитним салатом на тарілку і прикрасити свіжою зеленню, скибочками лимона.
Класичний гуакамоле
Цікавий і простий рецепт мексиканської кухні — гуакамоле з авокадо в домашніх умовах. Блюдо виходить корисним, легким.
Інгредієнти:
- авокадо — 4 шт.;
- перець халапеньо — ½ шт;
- лайм — 1 шт.;
- цибуля-ріпка — ½ шт;
- томати черрі — 15 шт.;
- сіль, мелений перець за смаком;
- кінза — 3-4 гілочки.
Приготування:
- Цибулю дрібно нарізати кубиками.
- Перець дрібно подрібнити, попередньо видаливши насінну коробку.
- З’єднати підготовлені компоненти і знову подрібнити все ножем.
- Томати черрі дрібно нашаткувати.
- Використовуючи ложку, дістати м’якоть авокадо і перекласти її в глибоку тарілку.
- Фрукт збризнути соком лайма, щоб він не потемнів.
- Суміш цибулі і перцю викласти в ємність.
- Туди ж відправити томати.
- Посолити, поперчити за смаком.
- Отриману масу пом’яти товкачем.
- Викласти в глибоку, красиву тарілку. Подавати з чіпсами або шматочком чорного хліба. Паста підходить для правильного і корисного перекусу, а також для ситного сніданку.
Салат «Капітанська дочка»
З авокадо можна приготувати смачний салат по простому рецептом в домашніх умовах. Закуска робиться швидко, легко і виходить дуже оригінальним.
Інгредієнти:
- авокадо — 2 шт.;
- яйця варені — 2 шт.;
- томати черрі — 8 шт.;
- тертий сир — 30 г;
- варені креветки — 70 г;
- рослинна олія — 1 ч. л.;
- лимонний сік — 2 ч. л.;
- сіль, мелений перець за смаком.
Приготування:
- Кожен плід авокадо розділити на 2 частини. Акуратно вийняти кісточку. З кожної половини дістати м’якоть ложкою.
- М’якоть дрібно нашаткувати ножем. Перекласти в глибокий салатник. Влити лимонний сік, розмішати.
- Дрібно нарізати помідори. Надіслати до авокадо.
- Яйця нашаткувати кубиками. Додати до решти продуктів.
- Посолити, поперчити за смаком. Влити рослинну олію, знову розмішати.
- Готову масу розкласти в очищені шкірки авокадо. Зверху посипати тертим сиром. Прикрасити креветками.
- Викласти простий і легкий салат на красиву тарілку і подати до столу.
Томатний суп з авокадо
Суп чудово освіжає. За смаком виходить легким, пікантним і з невеликою кислинкою. Він прекрасно підійде для тих, хто дотримується дієтичне харчування. Розглянемо простий рецепт томатного супу з авокадо в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- томати — 600 г;
- томатний сік — 200 мл;
- авокадо — 1 шт.;
- оливкова олія — 30 мл;
- часник — 5 зубчиків;
- кедрові очищені горіхи — 50 г;
- хлібні сухарі — 50 г;
- сіль, мелений перець за смаком;
- базилік свіжий — 30 р.
Приготування:
- На томатах зробити хрестоподібні надсічки. Викласти їх у глибоку миску і залити крутим окропом. Залишити на 2 хвилини.
- Зняти непотрібну шкірку. Вирізати серцевину і непотрібні місця.
- Базилік промити, обсушити паперовими серветками.
- Викласти томати в чашу блендера і подрібнити.
- Додати склянку соку.
- Викласти очищені часточки часнику.
- Влити оливкову олію. Посолити, поперчити за смаком. Інгредієнти подрібнити в блендері.
- Додати в блендер зелень базиліка. Продовжити збивати.
- Авокадо розрізати на 2 частини і видалити кісточку.
- Столовою ложкою вийняти м’якоть. Нашаткувати кубиками. Викласти в окремий посуд.
- Вилити В тарілку томатний суп. У центр викласти трохи авокадо.
- Зверху посипати кедровим горішками і хлібними сухариками.
- Обов’язково спробуйте приготувати цей свіжий, пікантний і дуже смачний суп .
Салат з нутом і авокадо
Ще один простий, унікальний і простий рецепт салату з авокадо в домашніх умовах. Закуска виходить дуже смачною, ніжною і корисною.
Інгредієнти:
- нут готовий — 200 г;
- авокадо — 2 шт.;
- солодкий болгарський перець — 1 шт.;
- лайм — 1 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- петрушка, кріп, базилік — 30 г;
- сіль, чорний перець і чилі за смаком;
- оливкова олія — 2 ст. л.
Приготування:
- Авокадо розрізати на 2 частини і видалити кісточку.
- Дістати ложкою м’якоть, нашаткувати кубиками. Викласти в глибоку миску.
- У перцю видалити насінну коробку. Нашаткувати дрібними кубиками. Надіслати до авокадо.
- Нут процідити через сито, промити і обсушити. Викласти в загальну тару.
- Часник очистити. Пропустити через прес.
- Дрібно подрібнити зелень. Додати до решти продуктів.
- З лимона вичавити сік. Вилити в салатник.
- Заправити страву оливковою олією. Додати мелений чилі, чорний перець, сіль, розмішати.
- Легкий, весняний салат викласти в глибокий салатник і подати до столу.
Окрошка з авокадо
Ось такий холодний суп, приготовлений по дуже цікавому і простому рецептом з авокадо в домашніх умовах, чудово освіжає в спекотний день.
Інгредієнти:
- авокадо — 1 шт.;
- редис — 6 шт.;
- огірки — 3 шт.;
- зелена цибуля — 10 г;
- насіння (замочені на 6 годин) — 40 г;
- порошок гірчиці — ½ ч. л.;
- сироп топінамбура — 2-3 ч. л.;
- кухонна сіль — за смаком;
- лимон — ½ шт;
- кріп — 30 р.
Приготування:
- Висипати насіння в ємність для збивання. Додати гірчицю. Влити трохи сиропу. Посолити і приправити все лимонним соком.
- Додати води, так щоб після збивання вийшла не зовсім густа і не сильно рідка маса. Збити до консистенції, що нагадує кефір. Прибрати в холодильник.
- Редиску дрібно нашаткувати.
- Огірки нарізати кубиками.
- Авокадо розрізати на 2 рівні частини. Видалити кісточку і вийняти м’якоть ложкою. Нарізати аналогічно всім овочам.
- Дрібно подрібнити зелену цибулю і кріп.
- Викласти всі підготовлені продукти в загальну миску. Все добре розмішати і розділити на 2 однакові порції.
- Залити сироедним аналогом кефіру.
Перед подачею посипати дрібно рубаним кропом.
Шоколадний брауні з авокадо
Зверніть увагу на цей простий і корисний рецепт випічки з авокадо в домашніх умовах. Десерт виходить дуже цікавим і, головне, дуже смачним.
Інгредієнти:
- авокадо — 2 шт.;
- лимонний сік — 15 мл;
- коричневий цукор — 55 г;
- кленовий сироп — 120 г;
- яйця — 2 шт.;
- борошно — 75 г;
- какао-порошок — 45 г;
- сода харчова — 2-3 г;
- кухонна сіль — щіпка;
- горіхи — 85 м;
- шоколад — 80 р.
Приготування:
- Форму для випічки застелити фольгою. Трохи змастити рослинною олією краї та дно. Злегка присипати какао-порошком.
- В ситі змішати борошно, какао-порошок, харчову соду, сіль. Просіяти для позбавлення від грудочок і з’єднати всі компоненти віночком.
- Авокадо розрізати на 2 частини, видалити кісточку. Дістати ложкою м’якоть і викласти в глибоку чашу, призначену для замісу тіста.
- Додати трохи лимонного соку. Добре розім’яти м’якоть в чаші.
- Висипати цукор, влити кленовий сироп. Збити на максимальній потужності отриману масу міксером до однорідності. Кілька разів за час збивання прилад потрібно зупинити і зібрати масу зі стінок.
- Вбити яйця, продовжити змішування.
- Знизити швидкість приладу і невеликими порціями всипати сухі інгредієнти. Зібрати з країв і змішати залишки сухих інгредієнтів в ручну.
- Додати подрібнені й обсмажені горіхи в духовці. Засипати подрібнений шоколад. Ретельно вмішати лопаткою введені компоненти.
- Викласти суміш у підготовлену форму. Поверхня зробити максимально рівною. Випікати в духовці при 180-190 градусах 20-25 хвилин.
- Через зазначений час дістати з духовки і дати брауні відпочити 3-4 хвилини.
- Після акуратно дістати з форми і залишити на обробній дошці до повного охолодження.
- Звільнити від фольги. Нарізати на порційні шматки за допомогою ножа.
Викласти десерт на тарілку і подати до столу. Випічка готується без додавання олії, тому виходить не тільки смачною, але і корисною.
- Авокадо
- Куряче яйце
- Сир Пармезан
- Олія оливкова
- Часник
- Перець чорний мелений
- Крабові палички
- Кукурудза консервована
- Кріп
- Лимон
- Капуста пекінська
- Майонез столовий молочний
- Гірчиця
- Лайм
- Цибуля ріпчаста
- Кінза
- Креветки свіжі
- Помідор
- Базилік свіжий
- Перець болгарський
- Петрушка
- Редис
- Огірок
- Цибуля зелена
- Борошно пшеничне
- Какао
- Волоський горіх
- Шоколад
- Кедрові горіхи