Прості рецепти страв з авокадо в домашніх умовах

страви з авокадо рецепти
Час приготування: 20 хв

Авокадо володіє ніжним, вишуканим і м’яким смаком. Фрукт здатний доповнити та урізноманітнити багато страви. Він прекрасно поєднується з багатьма продуктами. Пропонуємо добірку простих рецептів страв з авокадо, приготованих в домашніх умовах.

Авокадо з яйцем і сиром

Не знаєте, що приготувати на сніданок? Тоді обов’язково зробіть смачну яєчню з сиром в половинки авокадо. Запікається страву в духовці і виходить дуже смачним.

Інгредієнти:

  • авокадо — 2 шт.;
  • сир — 50 г;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • оливкова олія — 1-2 ст. л.;
  • сіль, мелений перець за смаком;
  • яйце — 4 шт.

Приготування:

  • Намацавши кісточку, акуратно надрізати плід по центру, а після зняти верхню частину. Акуратно дістати кісточку. З другим плодом виконати аналогічні дії.
  • Додати округлої частини плоский зовнішній вигляд, зрізавши небагато шкірки.

  • Ножем зробити невеликі надрізи, але не прорізаючи шкірку.

  • На дрібній тертці подрібнити сир.

  • Зубчики часнику очистити від лушпиння. Дрібно подрібнити ножем. Посолити, потерти ножем.

  • Викласти часник в глибоку миску. Влити олію. Поперчити за смаком, розмішати.
  • Кожну половинку фрукта змастити отриманим складом. Залишити на 5-10 хвилин для маринування.

  • Відокремити білок від жовтка. Білкову частину додати в центр авокадо.

  • Покрити все сиром. Поставити в духовку на 200 градусів, запікати 10 хвилин.

  • Зробити невелике поглиблення в розплавленому сирі. Викласти акуратно жовток.

  • Знову поставити в духовку на 3 хвилини, щоб жовток встиг трохи прихватиться.
  • За смаком та бажанням зверху посолити, поперчити.

  • Для контрасту смачне, оригінальне і незвичайне блюдо посипати подрібненим кропом.

Салат з авокадо

Ось простий рецепт салату з авокадо в домашніх умовах. Робиться легко, виходить красивим, оригінальним і смачним.

Інгредієнти:

  • крабові палички — 200 г;
  • авокадо — 1 шт.;
  • кукурудза консервована — 150 г;
  • кріп — 30 г;
  • сік лимона;
  • пекінська капуста — 300 г;
  • майонез — 4 ст. л.;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Капусту нарізати середньою соломкою. Викласти в глибокий салатник.

  • Дрібно свіжу зелень подрібнити, додати до овочу.

  • Крабові палички нарізати скибочками. Надіслати разом в загальну миску. Сюди ж додати кукурудзу.

  • Розрізати авокадо на 2 частини. Акуратно дістати кісточку. Використовуючи ложку, дістати м’якоть. Робити це потрібно акуратно, щоб не порвати шкірку.
  • Подрібнити авокадо тонкою соломкою. Викласти в миску до решти продуктів.

  • Розрізати лимон на 2 половини. Видавити сік ½ частини на авокадо.
  • Поперчити і посолити за смаком салат.

  • Зєднати гірчицю з майонезом в мисці. Готовим соусом заправити закуску, перемішати.
  • У формочки від авокадо викласти салат.

  • Розмістити чашечки з апетитним салатом на тарілку і прикрасити свіжою зеленню, скибочками лимона.

Класичний гуакамоле

Цікавий і простий рецепт мексиканської кухні — гуакамоле з авокадо в домашніх умовах. Блюдо виходить корисним, легким.

Інгредієнти:

  • авокадо — 4 шт.;
  • перець халапеньо — ½ шт;
  • лайм — 1 шт.;
  • цибуля-ріпка — ½ шт;
  • томати черрі — 15 шт.;
  • сіль, мелений перець за смаком;
  • кінза — 3-4 гілочки.

Приготування:

  • Цибулю дрібно нарізати кубиками.
  • Перець дрібно подрібнити, попередньо видаливши насінну коробку.
  • З’єднати підготовлені компоненти і знову подрібнити все ножем.

  • Томати черрі дрібно нашаткувати.

  • Використовуючи ложку, дістати м’якоть авокадо і перекласти її в глибоку тарілку.

  • Фрукт збризнути соком лайма, щоб він не потемнів.

  • Суміш цибулі і перцю викласти в ємність.
  • Туди ж відправити томати.
  • Посолити, поперчити за смаком.

  • Отриману масу пом’яти товкачем.

  • Викласти в глибоку, красиву тарілку. Подавати з чіпсами або шматочком чорного хліба. Паста підходить для правильного і корисного перекусу, а також для ситного сніданку.

Салат «Капітанська дочка»

З авокадо можна приготувати смачний салат по простому рецептом в домашніх умовах. Закуска робиться швидко, легко і виходить дуже оригінальним.

Інгредієнти:

  • авокадо — 2 шт.;
  • яйця варені — 2 шт.;
  • томати черрі — 8 шт.;
  • тертий сир — 30 г;
  • варені креветки — 70 г;
  • рослинна олія — 1 ч. л.;
  • лимонний сік — 2 ч. л.;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Кожен плід авокадо розділити на 2 частини. Акуратно вийняти кісточку. З кожної половини дістати м’якоть ложкою.

  • М’якоть дрібно нашаткувати ножем. Перекласти в глибокий салатник. Влити лимонний сік, розмішати.

  • Дрібно нарізати помідори. Надіслати до авокадо.
  • Яйця нашаткувати кубиками. Додати до решти продуктів.

  • Посолити, поперчити за смаком. Влити рослинну олію, знову розмішати.
  • Готову масу розкласти в очищені шкірки авокадо. Зверху посипати тертим сиром. Прикрасити креветками.

  • Викласти простий і легкий салат на красиву тарілку і подати до столу.

Томатний суп з авокадо

Суп чудово освіжає. За смаком виходить легким, пікантним і з невеликою кислинкою. Він прекрасно підійде для тих, хто дотримується дієтичне харчування. Розглянемо простий рецепт томатного супу з авокадо в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • томати — 600 г;
  • томатний сік — 200 мл;
  • авокадо — 1 шт.;
  • оливкова олія — 30 мл;
  • часник — 5 зубчиків;
  • кедрові очищені горіхи — 50 г;
  • хлібні сухарі — 50 г;
  • сіль, мелений перець за смаком;
  • базилік свіжий — 30 р.

Приготування:

  • На томатах зробити хрестоподібні надсічки. Викласти їх у глибоку миску і залити крутим окропом. Залишити на 2 хвилини.

  • Зняти непотрібну шкірку. Вирізати серцевину і непотрібні місця.
  • Базилік промити, обсушити паперовими серветками.
  • Викласти томати в чашу блендера і подрібнити.
  • Додати склянку соку.
  • Викласти очищені часточки часнику.

  • Влити оливкову олію. Посолити, поперчити за смаком. Інгредієнти подрібнити в блендері.
  • Додати в блендер зелень базиліка. Продовжити збивати.

  • Авокадо розрізати на 2 частини і видалити кісточку.

  • Столовою ложкою вийняти м’якоть. Нашаткувати кубиками. Викласти в окремий посуд.
  • Вилити В тарілку томатний суп. У центр викласти трохи авокадо.

  • Зверху посипати кедровим горішками і хлібними сухариками.
  • Обов’язково спробуйте приготувати цей свіжий, пікантний і дуже смачний суп .

Салат з нутом і авокадо

Ще один простий, унікальний і простий рецепт салату з авокадо в домашніх умовах. Закуска виходить дуже смачною, ніжною і корисною.

Інгредієнти:

  • нут готовий — 200 г;
  • авокадо — 2 шт.;
  • солодкий болгарський перець — 1 шт.;
  • лайм — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • петрушка, кріп, базилік — 30 г;
  • сіль, чорний перець і чилі за смаком;
  • оливкова олія — 2 ст. л.

Приготування:

  • Авокадо розрізати на 2 частини і видалити кісточку.

  • Дістати ложкою м’якоть, нашаткувати кубиками. Викласти в глибоку миску.
  • У перцю видалити насінну коробку. Нашаткувати дрібними кубиками. Надіслати до авокадо.
  • Нут процідити через сито, промити і обсушити. Викласти в загальну тару.
  • Часник очистити. Пропустити через прес.

  • Дрібно подрібнити зелень. Додати до решти продуктів.
  • З лимона вичавити сік. Вилити в салатник.
  • Заправити страву оливковою олією. Додати мелений чилі, чорний перець, сіль, розмішати.

  • Легкий, весняний салат викласти в глибокий салатник і подати до столу.

Окрошка з авокадо

Ось такий холодний суп, приготовлений по дуже цікавому і простому рецептом з авокадо в домашніх умовах, чудово освіжає в спекотний день.

Інгредієнти:

  • авокадо — 1 шт.;
  • редис — 6 шт.;
  • огірки — 3 шт.;
  • зелена цибуля — 10 г;
  • насіння (замочені на 6 годин) — 40 г;
  • порошок гірчиці — ½ ч. л.;
  • сироп топінамбура — 2-3 ч. л.;
  • кухонна сіль — за смаком;
  • лимон — ½ шт;
  • кріп — 30 р.

Приготування:

  • Висипати насіння в ємність для збивання. Додати гірчицю. Влити трохи сиропу. Посолити і приправити все лимонним соком.

  • Додати води, так щоб після збивання вийшла не зовсім густа і не сильно рідка маса. Збити до консистенції, що нагадує кефір. Прибрати в холодильник.

  • Редиску дрібно нашаткувати.
  • Огірки нарізати кубиками.
  • Авокадо розрізати на 2 рівні частини. Видалити кісточку і вийняти м’якоть ложкою. Нарізати аналогічно всім овочам.

  • Дрібно подрібнити зелену цибулю і кріп.
  • Викласти всі підготовлені продукти в загальну миску. Все добре розмішати і розділити на 2 однакові порції.
  • Залити сироедним аналогом кефіру.

Перед подачею посипати дрібно рубаним кропом.

Шоколадний брауні з авокадо

Зверніть увагу на цей простий і корисний рецепт випічки з авокадо в домашніх умовах. Десерт виходить дуже цікавим і, головне, дуже смачним.

Інгредієнти:

  • авокадо — 2 шт.;
  • лимонний сік — 15 мл;
  • коричневий цукор — 55 г;
  • кленовий сироп — 120 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 75 г;
  • какао-порошок — 45 г;
  • сода харчова — 2-3 г;
  • кухонна сіль — щіпка;
  • горіхи — 85 м;
  • шоколад — 80 р.

Приготування:

  1. Форму для випічки застелити фольгою. Трохи змастити рослинною олією краї та дно. Злегка присипати какао-порошком.
  2. В ситі змішати борошно, какао-порошок, харчову соду, сіль. Просіяти для позбавлення від грудочок і з’єднати всі компоненти віночком.
  3. Авокадо розрізати на 2 частини, видалити кісточку. Дістати ложкою м’якоть і викласти в глибоку чашу, призначену для замісу тіста.
  4. Додати трохи лимонного соку. Добре розім’яти м’якоть в чаші.
  5. Висипати цукор, влити кленовий сироп. Збити на максимальній потужності отриману масу міксером до однорідності. Кілька разів за час збивання прилад потрібно зупинити і зібрати масу зі стінок.
  6. Вбити яйця, продовжити змішування.
  7. Знизити швидкість приладу і невеликими порціями всипати сухі інгредієнти. Зібрати з країв і змішати залишки сухих інгредієнтів в ручну.
  8. Додати подрібнені й обсмажені горіхи в духовці. Засипати подрібнений шоколад. Ретельно вмішати лопаткою введені компоненти.
  9. Викласти суміш у підготовлену форму. Поверхня зробити максимально рівною. Випікати в духовці при 180-190 градусах 20-25 хвилин.
  10. Через зазначений час дістати з духовки і дати брауні відпочити 3-4 хвилини.
  11. Після акуратно дістати з форми і залишити на обробній дошці до повного охолодження.
  12. Звільнити від фольги. Нарізати на порційні шматки за допомогою ножа.

Викласти десерт на тарілку і подати до столу. Випічка готується без додавання олії, тому виходить не тільки смачною, але і корисною.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь