Прості салати з редискою і огірком

Час приготування: 45 хв

Салати з редискою і огірком – практично перша закуска, яка символізує прихід весни. З допомогою цих двох хрустких овочів можна приготувати досить прості і смачні страви, а рецепти з фото, представлені нижче, у цьому допоможуть.

Салат з огірків, редиски і яєць

Якщо необхідно приготувати легкий перекус або доповнити вечерю освіжаючою стравою, відмінно підійде салат з редискою і огірком в поєднанні з яйцями і сметанною заправкою. За допомогою цього рецепта з фото можна отримати просту і смачну закуску.

Інгредієнти:

  • огірки — 400 г;
  • редис — 400 г;
  • цибуля ріпчаста червоний — 120 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сметана — 60 г;
  • кріп свіжий — 15 г;
  • кінза (або петрушка) свіжа — 15 г;
  • олія соняшникова — 1 ст. л.;
  • сік лимона — 1-2 ч. л.;
  • сіль — за смаком;
  • перець чорний мелений — за смаком.

Приготування:

  • Підготувати потрібні компоненти для салату.
  • Добре помити, а потім висушити зелень кропу, петрушки або кінзи. Обрізати грубі стебла, використавши тільки верхню частину гілочок. Залишити одну гілку кропу, щоб по завершенні приготування прикрасити салат.
  • Зварити яйця круто (після того, як закиплять, варити протягом 8 хвилин). Відварені яйця помістити в миску під холодну воду, почекати, поки повністю охолонуть.
  • Помити цибулю, редиску і огірки. Овочі порізати півкільцями, цибулю – на четвертинки кілець або півкільцями.
  • Почистити яйця, порізати на кубики невеликого розміру.

  • Щоб приготувати заправку, необхідно змішати сметану, масло і зелень. Все це помістити в блендер і збити протягом двох хвилин.

  • Соус при необхідності слід посолити, додати чорний мелений перець, а потім дві чайні ложки лимонного соку.

  • Порізані огірки, редис, цибулю з’єднати, додати підготовлений соус. Відварені яйця потрібно додавати в салат перед подачею на стіл.

  • Добре все перемішати, спробувати страву на наявність достатньої кількості солі і спецій, додати при необхідності.
  • Перед подачею посипати салат посіченими яйцями, декорувати гілкою кропу.

Поєднання редиски з огірком дозволить наповнити організм вітамінами після тривалої зими, а також стане профілактичним засобом від багатьох захворювань. Редис і огірки знижують холестерин, поліпшують мікрофлору кишечника і благотворно впливають на серцево-судинну систему.

Салат з пекінською капустою, редискою і огірком

Якщо використовувати цей рецепт з фото, можна приготувати дуже простий і смачний салат з редискою і огірком, приправлений лимонним соком.

Інгредієнти:

  • редис — 100-150 г;
  • огірки — 2 шт.;
  • капуста пекінська — 200-250 м;
  • зелень (кріп, петрушка) — за смаком;
  • сік лимона — 1 ч. л.;
  • мед — 1 ч. л.;
  • масло рослинне — 1 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Дрібно нарізати пекінську капусту, покласти в ємність, потім злегка прим’яти.
  • Порізати огірки брусками і покласти в миску з капустою.

  • Редис порізати кільцями, порубати зелень і покласти в миску з капустою та огірками. Додати дрібку солі і все добре перемішати.
  • Приготувати заправку: змішати лимонний сік, мед і рослинну олію. Влити в салат і добре перемішати.

Перед тим як вживати салат в їжу, він повинен постояти приблизно 10-15 хвилин.

Салат з редискою, огірком і сиром

Ще один салат з редискою і огірком, який стане відмінною закускою в літній період. З допомогою рецепти з фото можна приготувати смачне, легке, свіже і легке блюдо з цікавою заправкою і пармезаном.

Інгредієнти:

  • листя салату / салат — 1 пучок;
  • редис — 8 шт.;
  • огірок — 2 шт.;
  • пармезан — 30 г;
  • гірчиця (французька) — 1 ст. л.;
  • мед — 1 ч. л.;
  • олія оливкова — 1 ст. л.;
  • сік лимонний — 1 ст. л.;
  • сіль — за смаком;
  • перець чорний — за смаком.

Приготування:

  • Листя салату помити, висушити їх і подрібнити руками.
  • Помити, висушити і редис порізати скибочками.

  • Аналогічно помити і обсушити огірок, подрібнити його півкільцями.
  • Щоб приготувати заправку, необхідно взяти гірчицю, мед, оливкова олія і лимонну кислоту. Всі інгредієнти змішати.

  • Перемішати овочеве асорті, додати заправку.

  • Підготовлений салат перед подачею розкласти по тарілках. Посипати пармезаном.
  • Щоб надати салату аромат, перед подачею зверху можна посипати його рубаним кропом.

Салат з редису, огірків і кукурудзи

Щоб доповнити стіл чимось простим і смачним, можна без роздумів використовувати салати з редискою і огірком. Рецепт супроводжується фото, які допоможуть приготувати страву правильно.

Представлене блюдо дуже просте з точки зору поєднання продуктів, але з досить цікавим смаком. Салат виходить і солодкий, і солоний, і пряний.

Інгредієнти:

  • огірок — 1 шт.;
  • редис — 200 г;
  • кукурудза (консервована) — 200 г;
  • рослинна олія — 1,5 ст. л.;
  • часник — 2 зубчики;
  • сіль — за смаком.

Приготування:

  • Підготувати всі компоненти, які необхідні для приготування салату.
  • Зробити заправку: порубати часник, додати масло і сіль, перемішати. Відставити в сторону, щоб вона настоялася.
  • Порізати огірок і редис кільцями. При бажанні можна очистити огірок від шкірки.

  • Змішати редис, огірок і кукурудзу. Заправити салат підготовленої часниковою сумішшю.

  • Така закуска відмінно підходить до м’ясних і рибних страв, а також є хорошим перекусом.

Салат з редискою і черемшею під майонезом

За рахунок того, що в цьому салаті з редискою і огірком використовується черемша, він виходить дуже оригінальним і неповторним. Для любителів гострих страв варто використовувати представлений рецепт з фото простого і смачного салату.

Інгредієнти:

  • черемша — 80 г;
  • цибулю зелений — 80 г;
  • яйце — 4 шт.;
  • огірок — 120 г;
  • редис — 120 г;
  • майонез — 2-3 ст. л.;
  • сметана — 2-3 ст. л.

Приготування:

  • Добре помити цибулю і черемшу, подрібнити. Можна порізати крупно або дрібно, хто як любить.

  • Помити огірок, розрізати на чотири частини, а потім упоперек. Подрібнити.

  • Помити редиску, відрізати хвостики, потім порізати напівкільцями або четвертинками, все залежить від величини овоча.

  • Відварити яйця круто, почекати, поки охолоне, або зробити це заздалегідь, до початку приготування салату. Остудити яйця можна, помістивши їх під холодну воду.
  • Порізати кубиками яйця, можна потерти на тертці, потім додати в миску до решти інгредієнтів.
  • Покласти сметану і майонез, все добре перемішати. Сіль додавати не потрібно, так як використовуваний майонез вже і так досить солоний.

  • Всі компоненти перемішати і можна подавати до столу.
  • Такий салат виходить дуже м’яким і смачним завдяки огірка і яєць, а за рахунок черемші, редиски і цибулі залишається приємний післясмак.

Черемша — дуже корисна зелень, вона сприяє поліпшенню роботи серцево-судинної системи, допомагає боротися з простудними захворюваннями і зміцнює організм. У поєднанні з редисом і огірком виходить справжній вітамінний коктейль.

Простий салат з огірками, зеленою цибулею і олією

Такий рецепт з фото допоможе приготувати самий простий і смачний салат з редискою і огірком. Головне, що інгредієнти можна без зусиль знайти в магазині або ж зібрати з власної грядки.

Інгредієнти:

  • редис — 6-8 шт.;
  • огірок свіжий — 1 шт.;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • петрушка — 1 пучок;
  • олія соняшникова;
  • сіль.

Приготування:

  • Редиску слід помити і порізати на дольки. Перед цим бажано спробувати її на смак і зрозуміти, чи потрібно зняти шкірку — вона може бути занадто гіркою.
  • Огірок вимити і порізати на четвертинки. Шкірку можна не зрізати.
  • Цибулю і зелень дрібно порубати.
  • З’єднати всі компоненти салату в одній глибокій тарілці, посолити за смаком, додати соняшникову олію і ретельно перемішати. Можна подавати до столу.

Салат з креветками і редисом

Щоб урізноманітнити щоденне меню, такий рецепт підійде як не можна до речі. Салат з редискою, огірками і креветками виходить дуже смачним, корисним і низькокалорійним. Можна подавати на обід до м’ясних і рибних страв.

Інгредієнти:

  • креветки очищені — 200 г;
  • салат листовий — 100 г;
  • огірки — 2 шт.;
  • редиска — 5 шт.;
  • перець болгарський — 0,5 шт.;
  • зелень рубана — 50 г;
  • помідори — 1 шт.;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.

Приготування:

  • Помити салат, висушити і порізати будь-яким способом.
  • Варені і очищені креветки додати в салат. При необхідності їх можна порізати.

  • Солодкий перець нарізати соломкою, додати в салат.

  • Порізати огірок невеликими шматочками, також покласти в миску з салатом.

  • Редис порізати, але якщо він гіркий, можна заздалегідь очистити від шкірки.
  • Нарізати помідор невеликими шматочками.

  • Всі компоненти перемішати, додати зелень і заправити олією. Посолити за смаком.

Щоб урізноманітнити щоденне меню, слід обов’язково взяти на озброєння хоча б один з представлених вище рецептів.

Завдяки тому, що інгредієнти дуже просто знайти в будь-якому магазині або на власному городі, приготування страви не складе праці. Салати, що містять редиску і огірки, стануть чудовою закускою на пікніках і навіть під час святкового застілля.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь