Курячий фарш змішується з м’якоттю кабачків, обсмаженою цибулею з печерицями та спеціями. Начинка закладається в човники, зверху все поливається майонезом, на який викладаються помідори і сир. Кабачки запікаються 40 хвилин і подаються до столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 шт.
- Курячий фарш 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Печериці свіжі 250 гр.
- Помідор 2-3 шт.
- Сир твердий 100 гр.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
- Майонез столовий молочний за смаком
- Рослинна олія 1-2 ст. л.
Кроки
- Для початку добре промиваємо під проточною водою кабачки, обсушуємо їх на паперовому рушнику і розрізаємо навпіл. Далі за допомогою чайної ложки дістаємо м’якоть. Товщина стінок кабачка повинна залишитися приблизно 1 см.
- Застилає деко пергаментним папером і викладаємо на нього кабачки шкіркою вгору. Розігріваємо духовку і запікаємо протягом 15 хвилин при 180оС. Так кабачки вийдуть більш ніжними і соковитими.
- В цей час перекладаємо курячий фарш в глибоку миску.
- Додаємо до нього частину м’якоті кабачків, яку ми натираємо на крупній тертці.
- Ріпчасту цибулю очистимо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо її на рослинній олії разом з печерицями до готовності і відправляємо в ємність до фаршу.
- Тепер додаємо сіль, чорний перець і інші спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
- Присипаємо кабачки невеликою кількістю солі з чорним перцем і закладаємо в них начинку.
- Видавлюємо зверху майонез і кладемо нарізані помідори.
- Твердий сир натираємо на тертці і посипаємо ним кабачки.
- Розігріваємо духовку до 200оС і відправляємо туди наші човники запікатися на 40 хвилин.
Розкладаємо готову страву по тарілках, присипаємо свіжою зеленню, і подаємо до столу.
Приємного апетиту!